Giurgiu îi cere ministrului Economiei să intervină în cazul Mechel

Giurgiu îi cere ministrului Economiei să intervină în cazul Mechel
Deputatul independent Mircia Giurgiu îi cere azi ministrului Economiei să depună "toate diligenţele necesare" pentru reluarea producţieila combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii.

În întrebarea adresată de Giurgiu ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, acestuia i se cere să depună toate diligenţele necesare pentru a se găsi o soluţie contructivă care să ducă la continuarea activităţii Combinatului Mechel Câmpia Turzii şi păstrarea locurilor de muncă.

"În condiţiile în care în judeţul Cluj la începutul anului 2011 au fost disponibilizate 150 de persoane de la fabrica de bere Ursus care şi-a mutat activitatea de producţie în alt judeţ, iar firma Nokia a plecat din România rămânând pe drumuri alţi 2000 de oameni, iar la Autostrada Transilvania în cursul anului trecut nu s-a lucrat deloc pierzându-se alte peste 2000 de locuri de muncă, dacă şi la Câmpia Turzii, municipiu monoindustrial, se va închide această unitate de producţie, se va ivi o situaţie foarte grea", explică Giurgiu.

La Câmpia Turzii sunt angajate 1.900 de persoane. Sindicaliştii susţin că doar o treime din oameni lucrează efectiv, restul fiind trimişi acasă, cu program redus de lucru, din noiembrie. În România grupul are combinate la Câmpia Turzii, Târgovişte, Buzău, Oţelu Roşu şi Brăila.

Comenteaza