Foto Grădina Raiului din Apuseni: Spaţii de cazare originale în case vechi de 200 de ani

Într-o zonă turistică spectaculoasă a Apusenilor, o familie din Arad a dezvoltat o atracţie turistică deosebită, transformând case vechi de aproape 200 de ani în spaţii de cazare originale. 

Grădina Raiului din Apuseni se află la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara, în satul Glod din comuna Almaşu Mare. O familie din Arad a reconstruit trei locuinţe vechi de aproape 200 de ani, pe care le oferă acum turiştilor care vor să petreacă câteva zile în natură.

Casele vechi au fost recondiţionate prin păstrarea elementelor originale şi adăugarea unor elemente ce ţin de confort (grupuri sanitare, utilităţi, etc). "A fost o muncă titanică şi nu pot spune că am terminat, când ai o gospodărie întotdeauna sunt lucruri de făcut. Încă suntem în faza de recondiţionare a unei şuri", spune antreprenorul român în agro-turism.

"Casa Muzeu", "Primăria" şi "Şcoala" sunt casele care au fost finalizate şi sunt disponibile pentru cazare. Cele trei case au fost de fapt strămutate din Maramureş. Soţii Muşat le-au cumpărat, le-au demontat bucată cu bucată şi le-au mutat în acest loc pitoresc din Apuseni. 

Casele sunt făcute din lemn de stejar. "Sunt făcute ca un lego, ca un puzzle. Lemnul e crestat în aşa fel încât casa trebuie construita de jur împrejur. Ca să poata fi mutate sunt marcate cu ceară în aşa fel încât fiecare lemn ajunge la locul lui", spune Alin Muşat, cittat de ziare.com

Nu lipsesc din zonă şi alte obiectivele turistice care pot fi vizitate: Cheile Glodului, Cheile Cibului, Mănăstirea Cheile Cibului, Mănăstirea Negraia-Pătrăngeni, Cheile Caprei, Peşterea Feciorilor, Gaura Fără Fund, Muzeul Achim Emilian - Primul muzeu privat din România.

Comenteaza