Grevă la Nokia; muncitorii închiriaţi, la un pas de scandal VIDEO

Grevă la Nokia; muncitorii închiriaţi, la un pas de scandal VIDEO
Tentativă de grevă la fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu, în această dimineaţă. Muncitorii închiriaţi au întrerupt lucrul timp de 40 de minute.

Muncitorii angajaţi pe perioadă determinată, cei care provin de la firmele de recrutare Trenkwalder Sobis şi Lugera&Makler, au întrerupt întrerupă lucrul în această dimineaţă, timp de 40 de minute, imediat după ce au ajuns la fabrică, după ce au aflat că vor munci până la 1 noiembrie, şi nu până la 1 decembrie cum era anunţat oficial. În această situaţie se află în total aproximativ 800 de angajaţi, dintre care jumătate se aflau astăzi pe schimb.

Nemulţumiţi, aceştia au întrerupt lucrul dimineaţă iar un grup de salariaţi au  negociat cu conducerea fabricii pentru a rezolva situaţia. În urmă cu puţine momente aceştia au primit asigurări că vor fi plătiţi până la sfârştul acestui an.

"S-a rezolvat situaţia, li se va prelungi contractul cu două luni, până la sfârşitul lunii decembrie", a spus liderul de sindicat Cristian Copil.

Nokia a decis să închidă fabrica de telefoane mobile din Jucu, la sfârşitul acestui an. Aproximativ 2.000 de angajaţi vor intra în şomaj.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului. Până în acest moment compania nu a notificat Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, conform directorului Daniel Don.

Etichete
Comenteaza