Hotelier din Sinaia: "Aici bucureștenii ajung repede, clujenii sunt restricționați de infrastructură"

Hotelier din Sinaia: "Aici bucureștenii ajung repede, clujenii sunt restricționați de infrastructură"

Managerul hotelului Rina Sinaia, Oryah Ben Nissan, și-ar dori mai mulți clujeni la unitatea turistică, însă dă vina pe lipsa acestora din cauza infrastructurii proaste din România. 

„Vest-euro­penii vor fi surprinşi cât de frumoasă este ţara şi ce facilităţi sunt aici. Poate au evitat Româ­nia din cauza hote­lurilor sau a lipsei de facilităţi din trecut, însă acum Sinaia oferă multe facilităţi, iar atât ţara, cât şi oraşele arată bine şi este timpul ca şi vest-europenii să afle asta, că aici sunt servicii bune la un preţ şi mai bun. Pentru o noapte de cazare în Elveţia, ei pot sta în Sinaia o săptămână“, a spus Oryah Ben Nissan, conform ZF.

Hotelul Rina Sinaia, una dintre cele mai mari unităţi din staţiunea montană, are 240 de camere. A fost construit în anii ’70 şi era una dintre destinaţiile căutate în perioada turismului socialist. Acţionarii israelieni au început procesul de renovare în 2018, primele 100 de camere fiind finalizate în anul următor.

„Investitorii pot schimba mult mai repede facilităţile dintr-un oraş. Acum 3-4 ani cine venea la hotel la Sinaia vedea un hotel clasic, de 3 stele. Acum avem 4 stele plus, cu camere moderne. Noi ne-am făcut treaba. Legat de drumuri, construcţia de infrastructură va dura. Nu există soluţie magică. Cu cât oamenii vor veni, cu atât aceştia vor aduce şi mai mulţi bani şi vom vedea schimbări şi la nivel de infrastruc­tură.

Da, dacă vii la Sinaia în weekend, vei avea de aşteptat în coloană la Comarnic o jumătate de oră dar la finalul zilei, după ce ai ajuns aici, te vei bucura de aerul de munte pentru 40-50 de euro pe noapte. Da, alte staţiuni din alte ţări au o infrastructură mai bună, dar şi hoteluri care costă 200 de euro pe noapte. România nu este perfectă, dar are un raport preţ calitate foarte bun. Pentru infrastructură nu există soluţie magică. Da, aici turiştii din Bucureşti ajung mai repede, însă nu şi cei din Sibiu sau Cluj“.

Ben Nissan a condus anterior hoteluri din Tel Aviv şi Ierusalim, venind la Sinaia în 2017 pentru a prelua managementul Rina Sinaia şi Rina Cerbul. Acţionarii istraelieni mai deţin Hotelul Trianon din Bucureşti (3*). Valea Prahovei este printre cele mai populare destinaţii turistice din România. Doar în Sinaia erau în 2019 un  89 de facilităţi de cazare dintre care 28 de hoteluri. În judeţul Prahova sunt 77 de hoteluri.

Comenteaza