Hotelul din Băișoara, scos la mezat la preț redus

Hotelul din Băișoara, scos la mezat la preț redus
Unitatea turistică din Băișoara este la vânzare de 10 ani, fără a-și găsi cumpărător | Foto: Alpin

Omul de afaceri clujean Augustin Baciu a scos la vânzare Hotelul Alpin, din stațiunea Muntele Băișorii, cu 930.000 de euro, redus de la 1,15 milioane inițial.

Acesta deține 84% din pachetul majoritar de acțiuni al societății Turism Arieșul, care gestionează Hotelul Alpin (3*), Cabana Cheile Turzii, baza de tratament Arieșul din Turda, Hotelul Stejeriș (3*), situat pe drumul național dintre Cluj-Napoca și Alba Iulia, conform Economica.net.

Situat la o altitudine de 1.385 m, Alpin are 78 de camere, cu băi proprii și balcoane individuale. Hotelul este dispus pe opt niveluri, având șase etaje și o suprafață utilă de 3.216 mp, cu terenul aferent unității turistice pe o suprafață de 3.150 mp.

Hotelul Onix (4*), din Cluj-Napoca, a fost scos la vânzare de Augustin Baciu de mai mulţi ani. Alpin este situat la o altitudine de 1.385 m, în centrul staţiunii Muntele Băişorii, aproape de pârtia principală de schi din zonă. Încă de acum 10 ani hotelierul clujean anunța că este dispus să își vândă pachetul de acțiuni deținut la Turism Arieşul, ce administrează hoteluri şi terenuri în zona Turzii. 

Onix (68 de camere) a avut inițial un preț de vânzare de 11 milioane de euro, în aceşti bani fiind inclus şi terenul hotelului, de 2.884 mp. "E dificil de gestionat afacerea, mai ales că toate obiectivele sunt la distanţe mari, doar ca să le vizitezi îţi ia foarte mult timp", motiva administratorul Onix, Adrian Baciu, fiul acestuia.

Comenteaza