IKEA a început lucrările la primul magazin din afara Bucureștiului. Ce oraș a luat fața Clujului

IKEA a început lucrările la primul magazin din afara Bucureștiului. Ce oraș a luat fața Clujului

IKEA va deschide un nou magazin în România, în afara capitalei, dar nu la Cluj, ci la Timișoara. Orașul din Banat va fi al doilea, după București, unde suedezii investesc în zona de retail.

Pe 25 noiembrie 2021 au început lucrările de construcție ale celui de-al treilea magazin IKEA din România. Magazinul va fi amplasat la ieșirea din Timișoara, în comuna Dumbrăvița. 

Termenul de finalizare a construcției este de 12 luni, ca mai apoi, magazinul să fie deschis publicului la sfârșitul toamnei viitoare. Investiția este de aproximativ 60 de milioane de euro.

Construcția va avea 26.000 mp, 45 de camere amenajate complet și se va întinde pe un teren de opt hectare. Noua unitate IKEA va avea 3 nivele – subsol, parter și un etaj -, cu posibilitatea de extindere până la un nivel maxim de înălțime de 3 etaje.

De asemenea, centrul va putea include parcări, alei pietonale, spații verzi, pompe geotermale, instalație panouri fotovoltaice și va include atât un spațiu comercial cât și birouri, spații de servicii și alte funcțiuni complementare. Magazinul va avea 250 de angajați.

Reprezentanții companiei afirmă că de la Timișoara vor putea fi onorate și comenzile online, astfel că pe terenul de la intrarea în Dumbrăvița va fi construit și un depozit uriaș.

„Primul magazin IKEA în afara Bucureștiului – succesul pe care l-am avut acolo ne-a dat încredere să mergem mai departe, am ales această zonă datorită dezvoltării, dar și datorită interesului de caare se bucură produsele IKEA în această parte de țară. Terenul are 85.000 mp, magazinul va avea 26.000 mp. Vom onora și toate comenzile online”, a declarat Nicoletta Muscinelli, Market Manager Timișoara, IKEA România, potrivit cotidianul local Ziua de Vest.

Primarul Fritz, săgeți către Cluj: "Timișoara este orașul cel mai dinamic în România, după capitală"

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a trimis câteva săgeți către Cluj și a declarat că Timișoara a luat fața Clujului drept cel mai dinamic oraș din România după București.

„Este un semnal foarte clar că Timișoara este orașul cel mai dinamic în România, după capitală. Această investiție vine după un șir de alte investiții în zona de producție, unde mai multe companii au anunțat în ultimele luni că ori vor extinde ori vor veni aici în Timișoara să își deschidă noi fabrici de producție, dar și de dezvoltare. Faptul că aici va fi piața cea mai interesantă este un semnal foarte puternic și o încurajare pentru noi. Dacă ne uităm pe cifre, mai ales în piața imobiliară, vedem că Timișoara nu este doar un slogan politic, ci o realitate economică. Aproape 50% din investițiile imobiliare sunt făcute în Timișoara, vorbim despre un miliard de euro care vor fi investiți în următorii ani. IKEA știe acest lucru și acești oameni vor avea nevoie de mobilier ca să se simtă bine”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Când ajunge IKEA la Cluj?

Retailerul are interese și în alte regiuni ale țării, analizează și alte oportunități pentru noi magazine, dar zona de vest a fost o prioritate.

IKEA a anunțat în mod repetat că intenționează să își deschidă un magazin în zona Clujului, lucru care încă nu s-a concretizat.

Compania a fost fondată în Suedia, dar e deținută de o fundație olandeză, controlată de familia Kamprad.

Comenteaza