Informaticienii clujeni se vor implica într-un hackathon anticoronavirus

Informaticienii clujeni se vor implica într-un hackathon anticoronavirus

Școala Informală de IT (SIIT) Cluj este implicată într-o competiție virtuală dedicată luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

CODVidHack va avea loc în mediul virtual, între 8 și 10 mai. Participanții, developeri, cursanți ai SIIT sau tineri pasionați de acest domeniu, vor lupta de acasă, timp de 48 de ore, împotriva problemelor la nivel mondial, prin identificarea de soluții inovatoare și crearea de prototipuri software utile în a limita sau chiar înlătura efectelele negative ale pandemiei. Ei vin astfel în sprijinul celor care luptă cu virusul din linia întâi, a oamenilor izolați în case, fără acces la anumite resurse sau în sprijinul afacerilor mici și mijlocii afectate.

“O problema complexă nu poate fi ameliorată cu o soluție generală, integrată. Însă putem destructura problema mare în probleme mai mici. Iar problemele mai mici sunt mai ușor de adresat. Vom contribui cu ceea ce știm la generarea unor soluții care, puse în context mai larg, vor reprezenta încă un centimetru de luptă. Centimetru cu centimetru, vom câștiga lupta mare” spune Răzvan Voica, cofondator al SIIT

Organizatorii maratonului de codare au decis să accepte să lupte pe trei fronturi: Save Lives, Save Communities și Save Businesses. Aceștia au invitat organizațiile nonguvernamentale, instituțiile publice și asociațiile profesionale din domeniile serviciilor medicale și gestionării situațiilor de urgență să înscrie în competiție problemele stringente cu care se confruntă în această perioadă, ce pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei.

După jurizare, trei produse cu potențial de a fi transformate în unele reale vor intra în perioada de incubare. Acestea vor deveni aplicații, testate cu utilizatori reali și validate pentru implementare. Proiectele care vor depăși stadiul de incubare primesc șansa de a fi lansate în producție.

5.000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile SIIT, în cele mai mari șapte hub-uri IT din țară (Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova). 100 de practicieni în mari companii IT naționale și internaționale oferă mentorat și coaching în carieră cursanților.

Comenteaza