Investiţie de 50 de milioane de euro într-o linie de producție la o fabrică din judeţul Cluj

Investiţie de 50 de milioane de euro într-o linie de producție la o fabrică din judeţul Cluj
| Foto: sursa - https://www.revistabiz.ro/

Societatea Saint-Gobain a investit la Turda, în judeţul Cluj, 50 de milioane de euro într-o linie de producție gips-carton.

Grupul francez Saint-Gobain, care deţine în România mai multe fabrici unde produce în principal materiale de construcţii, a finalizat, în ultima parte a anului 2023, investiţia într-o linie nouă de producţie de gips-carton, la Turda, în judeţul Cluj.

„Principala investiţie derulată în 2023 a fost noua linie de gips-carton de la Turda. Investiţia a totalizat aproximativ 50 milioane de euro şi a fost finalizată în trimestrul al patrulea al anului trecut.

Produsele fabricate pe această linie răspund nevoilor clienţilor din România, dar se adresează şi altor pieţe din regiunea Europei de Est“, a declarat Ovidiu Păscuţiu, CEO-ul Saint-Gobain România, pentru Ziarul Financiar

Francezii au mai alocat bani şi pentru un cuptor vertical de calcinare a gipsului la fabrica din Turda, care contribuie la scăderea consumului de energie cu peste 30%.

În 2024, Saint-Gobain România a primit certificarea „Angajator de Top” pentru al 8-lea an consecutiv. Saint-Gobain are aproximativ 1.800 de angajați în România și oferă o gamă largă de soluții și sisteme, cu 22 de linii de producție pentru plăci de gips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă și bazaltică, mortare, sticlă pentru construcții, vitraje auto și abrazivi în 12 situri industriale.

Comenteaza