Investiţie de peste 100 milioane de euro, mutată de la Sebeş la Dej

Investiţie de peste 100 milioane de euro, mutată de la Sebeş la Dej
Compania suedeză care opereză marca de hârtie igienică Zewa urmează să relocheze investiţia preconizată la Sebeş, lângă fabrica Pehart Tec, deţinută de omul de afaceri Ioan Tecar, la Dej, conform alba24.ro.

Investiţia Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), care operează marca de hârtie igienică Zewa, preconizată la Sebeş, urmează să fie relocată la Dej, după ce Consiliul Local Sebeş a respins scoaterea la licitaţie a unui teren de 3,6 hectare, din domeniul privat al municipiului, solicitat de compania suedeză pentru amplasarea unei noi linii de producţie, informează alba24.ro.

Investiţia era estimată la aproximativ 150 milioane de euro, urmând să genereze circa 100 de locuri de muncă. Terenul vizat de grupul suedez este situat lângă fabrica Pehart Tec din Sebeş, al cărei patron este omul de afaceri Ioan Tecar. Acesta l-ar fi informat pe prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, cu privire la relocarea afacerii sale, respectiv a investiţiei Zewa, conform sursei citate.

„Azi dimineaţă, în jurul orei 10.00 am fost contactat de patronul Pehart Tec, Ioan Tecar, care mi-a comunicat, cu părere de rău, că investiţia Zewa de la Sebeş a picat. Mi-a spus că în prima fază va dispopnibiliza aproximativ 100 de persoane din totalul de aproape 400 de angajați, iar din primăvară, când timpul o va permite, va muta fabrica de la Petrești la Dej. Motivația dânsului a fost că nu i se pare normal să investească și să muncească undeva unde nu este acceptat", a menţionat Gheorghe Feneșer.

Conform sursei citate grupul suedez era interesat de amenajarea pe terenul respectiv a celui mai mare parc logistic din industria de prelucrare a hârtiei igienice din sud-estul Europei. Membrii Consiliului Local au devenit mai prudenţi vizavi de aprobarea scoaterii la licitaţie de terenuri pentru o companie privată, după ce mai mulţi consilieri au fost trimişi în judecată pentru vânzarea prin licitaţie a unui teren pentru amenajarea fabricii de bere Albacher, procurorii considerând că preţul cu care a fost vândut terenul a fost mult sub valoarea reală a acestuia.

 

Etichete
Comenteaza