Investiție FINALIZATĂ: 50 de milioane euro într-o linie de producţie în domeniul construcţiilor din judeţul Cluj

Investiție FINALIZATĂ: 50 de milioane euro într-o linie de producţie în domeniul construcţiilor din judeţul Cluj
| Foto: https://www.bursa.ro/

A fost finalizată cea de-a doua linie de producție a plăcilor de gips-carton la Turda, judeţul Cluj, în urma unei investiții de peste 50 de milioane euro, potrivit unui anunț al companiei Saint-Gobain. 

Gigantul francez din construcții Saint-Gobain a finalizat cea de-a doua linie de producție a plăcilor de gips-carton la Turda, în urma unei investiții de peste 50 de milioane euro, potrivit unui anunț al companiei. Noua fabrică a creat peste 100 de locuri de muncă, a informat economedia.ro

Compania spune că ia în considerare să exporte din fabrica din Turda și către alte țări vecine, din regiune. Conform companiei franceze, linia de producție include o instalație de măcinare-calcinare, o linie de formare, uscare și stivuire a plăcilor, dezvoltările tehnice aferente acesteia ocupând o suprafață de aproximativ 14.000 mp.

 „Noua linie, care funcționează în parametri optimi, reprezintă un pas major către îmbunătățirea semnificativă a eficienței producției și extinderea gamei noastre de produse pentru a servi mai bine o bază de clienți în continuă creștere”, a declarat Ovidiu Păscuțiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

Investițiile Grupul Saint-Gobain realizate în România contribuie la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluțiilor oferite ce ajută la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, cât și prin reducerea transportului din alte țări, ceea ce susține obiectivul companiei de a atinge nivelul de zero emisii nete de carbon până în 2050, potrivit lui Ovidiu Păscuțiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România. 

Grupul Saint-Gobain are în România douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcții.

Comenteaza