Investitorul Dorel Goia îşi schimbă şeful la Teraplast

Investitorul Dorel Goia îşi schimbă şeful la Teraplast
Mihai Hoţoleanu şi-a dat demisia de la cârma companiei după numai patru luni de când a activat în cadrul grupului controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia.

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a numit-o pe Mirela Pop în funcția de director general, după ce Consiliul de Administrație (CA) a aprobat încetarea, prin acordul părților, a mandatului lui Hoţoleanu.
 
Acesta fusese numit director general al Teraplast în ianuarie. Pop este de profesie economist și lucrează în Teraplast de nouă ani, unde a condus departamente din sectorul financiar, iar din 2014 a trecut în zona comercială, fiind responsabilă de managementul liniei de business instalații și amenajări, conform informaţiiilor transmise Bursei de Valori București (BVB).
 
De anul trecut, aceasta conduce activitățile liniei de business profile tâmplărie și activitățile de logistică. Business-urile gestionate de Pop generează 50% din cifra de afaceri consolidată a grupului Teraplast.
 
“De-a lungul ultimilor 10 ani, Teraplast a avut mai multe echipe de management nelocate la Bistrița. Acum, odată cu hotărârea lui Mircea Hoţoleanu de a părăsi compania din motive personale, am decis să promovăm în funcția de director general un om cu performanțe dovedite în cadrul grupului”, a declarat Dorel Goia, președintele CA. Grupul a obţinut anul trecut un profit net de 40 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 398 de milioane.

Hoţoleanu s-a alăturat echipei în octombrie 2016, când a fost numit membru în CA al Teraplast. Înainte el a deţinut funcţia de director al Centrului de Inginerie al Emerson Cluj, iar în perioada 2001-2009, funcţii de conducere în mai multe companii industriale din Finlanda.
 
Acum societatea activează în Parcul Industrial Teraplast Bistriţa, pe 20 ha. Grupul include societatea Teraplast, subsidiarele Plastsistem, Teraglass (din 2015), Teraplast Moldova, Teraplast Logistic (din 2016), Politub (entitate controlată în comun). Cel mai mare acţionar al Teraplast este Dorel Goia, cu 46,7% din capitalul social.

O altă companie din domeniul construcțiilor la care Goia este acționar e ACI Cluj. Acesta este cotat cu o avere de 55 de milioane de euro în Top Capital. Goia mai controlează afacerile La Casa (reţea de panificaţie şi restaurante), Maestro Business Center (centru de afaceri) şi are deţineri pe piaţa de capital şi investiţii imobiliare.

Comenteaza