Isteria cauciucurilor de iarnă epuizează stocurile din service-uri şi ateliere auto VIDEO

Isteria cauciucurilor de iarnă epuizează stocurile din service-uri şi ateliere auto VIDEO
De la 1 noiembrie suntem obligaţi să circulăm cu anvelope de iarnă, dar service-urile şi atelierele auto şi-au epuizat deja stocul de cauciucuri. Aşa că întârziaţii vor avea mari probleme în a respecta legea. Multe dintre service-uri mai montează doar anvelopele clientului. Veştile nu sunt mai bune nici de la importatori, care au profitat de situaţie şi au majorat preţurile.

Şoferii au luat cu asalt atelierele auto pentru a-şi echipa autoturismele cu anvelope de iarnă. Cererea i-a luat prin surprindere pe reprezentanţii service-urilor auto, care mai au anvelope pe stoc doar pentru câteva zile.

"Se mai găsesc anvelope de iarnă, dar mult mai puţine decât erau înainte. Acest lucru din cauză că e o cerere foarte mare şi din păcate nu au fost atât de multe pe cât ne aşteptam. Din estimările noastre ar fi undeva peste 30% mai mare cererea decât oferta în momentul actual", spune Vlad Macarie, directorul de vânzări la un magazin de profil.

Criza anvelopelor de iarnă vine şi cu o altă veste proastă pentru şoferii care încă nu şi-au echipat corespunzător maşinile. Preţul unui set de anvelope pleacă de la câteva sute de lei, cele second, şi pot ajunge la câteva mii de lei, în cazul celor noi.

Criza anvelopelor de iarnă a dus şi la creşterea preţului cauciucurilor. Importatorii spun că o anvelopă pe care înainte o puteai cumpăra cu 300 de lei a ajuns să coste acum chiar şi cu 25% mai mult.

"Noi am observat o creştere la preţul anvelopelor. Ceea ce aducem la comandă e la un preţ mai mare faţă de ceea ce avem pe stoc, adus mai demult. În unele cazuri creşterea depăşeşte 20%, dar în general e în jurul a 10% creşterea de preţ", mai spune Macarie.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie. Şoferii care nu au maşinile echipate în mod corespunzător riscă amenzi ce pot ajunge până la 1.300 de lei.


Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Alex Dascălu

Comenteaza