IT-ul depăşeşte industria în România. Domeniul a devenit cel mai mare creator de locuri de muncă

IT-ul depăşeşte industria în România. Domeniul a devenit cel mai mare creator de locuri de muncă
| Foto: AndrewLozovyi - Depositphotos.com

Marii jucători din comerţul cu amănuntul au circa 90.000 de angajaţi, în timp ce marii producători de software au crescut până la 71.000 de angajaţi.

IT-ul, mai exact companiile care au ca obiect de activitate realizarea softului la comandă, a fost cel mai mare creator de locuri de muncă din rândul companiilor mari şi mijlocii, arată o analiză a ZF pe baza topului celor mai mari 10.000 de companii din România, furnizat exclusiv pentru ZF de către Bridge to Information.

Topul celor mai mari 10.000 de companii din România, care reprezintă 78% din cifra de afaceri totală şi 2 milioane de locuri de muncă, stă la baza selecţiei companiilor pentru Anuarul ZF Cele mai dinamice companii din România, care va apărea pe piaţă luna această.

Cu acest ritm de creştere susţinut, activităţile de realizare de software devin al doilea mare angajator, după comerţ, în rândul primelor 10.000 cele mai mari companii din economia locală. Marii jucători din comerţul cu amănuntul din top 10.000 au circa 90.000 de angajaţi în total, în timp ce marii producători de software au crescut până la 71.000 de angajaţi în total.

Dacă în anii trecuţi comerţul şi industria ocupau primele locuri în clasamentul celor mai dinamici angajatori, acum este pentru prima dată când producătorii de software conduc la numărul de locuri de muncă create. În anii trecuţi, comerţul avansa cu circa 10.000 de noi angajaţi de la an la an.

„Cred că dacă ne uităm la piaţa europeană în zona de servicii IT, România este foarte bine poziţionată şi are un renume extraordinar pe care ni l-am construit de-a lungul timpului.“

Citește mai mult pe zf.ro

Comenteaza