Foto Jucării din pluș de peste 180.000 de lei, confiscate la vamă. Posibile „fake-uri”

Jucării din pluș de peste 180.000 de lei, confiscate la vamă. Posibile „fake-uri”
| Foto: Facebook - Autoritatea Vamală Română

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au descoperit 6.830 de jucării din pluş, declarate eronat în declaraţia vamală şi în documentele însoţitoare, provenite din China, informează Autoritatea Vamală Română.

„În data de 26 aprilie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, care aparţineau unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bacău. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 6.830 de jucării din pluş, declarate eronat în declaraţia vamală şi în documentele însoţitoare", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, inspectorii vamali au reţinut jucăriile în vederea confiscării, iar pentru un număr de 1.820 dintre acestea, inscripţionate „Paw Patrol", „Garfield", „Minions", „Captain America", „Spider-Man", „Iron-Man", „Super Mario", „Pikachu", „Pokemon", susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile respective, s-a demarat procedura de verificare prevăzută de legislaţia în vigoare.

„Valoarea bunurilor reţinute, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 187.000 lei", se precizează în comunicat.

Comenteaza