Kaufland intră Între Lacuri. Înghesuială în "paradisul retailului"

Kaufland intră Între Lacuri. Înghesuială în "paradisul retailului"
Compania germană a început să facă recrutări pentru noul său magazin | Foto: TdC

Lanțul german de hipermarketuri Kaufland își va deschide în curând al doilea său magazin în zona lacurilor Gheorgheni, cea mai căutată din Cluj-Napoca de către marile rețele comerciale. În acest perimetru există deja șapte mari magazine, unele aproape lipite. 

“Deschidem al patrulea magazin Kaufland în Cluj, cartier Între Lacuri”, a anunțat conducerea Kaufland România. Primele recrutări în masă s-au făcut la Târgul de Cariere (TdC) de la BTarena, desfășurat la finele lunii trecute, postul de lucrător comercial fiind cel mai frecvent. Compania solicită doar studii medii pentru acești candidați, cărora le oferă, în afară de salariu, tichete de masă, asigurări voluntare de sănătate.   

Este al doilea magazin pe care Kaufland îl deschide în zona lacurilor din Gheorgheni, primul fiind inaugurat pe str. A. Vaida Voevod, lângă supermarketul Lidl și la mică distanță de hipermarketul Auchan, din Iulius Mall. Pe cealaltă parte a străzii, Auchan și-a deschis acum două luni primul său supermarket din Cluj.

Viitorul Kaufland (cu adresa pe A. Vlaicu nr. 182) va fi lângă magazinul de bricolaj Leroy Merlin și peste drum de supermarketul Lidl. Pe strada paralelă cu cea pe care se va inaugura noul Kaufland există alte două supermarketuri: Profi este pe Dunării nr. 22, iar Carrefour, pe Dunării nr. 24. 

VEZI Ce salarii dau marile magazine 

Ca replică la majorările de salarii pe care le-a anunțat prima oară Lidl în acest an, Kaufland a urcat la 3.300 de lei veniturile brute ale angajaților din România și le dă acum 1.000 de lei în plus dacă recomandă pe cineva care va fi recrutat.

Noul venit minim pornește de la 3.300 de lei brut, incluzând tichetele de masă și sporurile salariale, și a intrat în vigoare din martie. Salariul unui lucrător comercial a ajuns la aproape 2.000 de lei net, fiind mărit cu 18%, respectiv cu 54% peste salariul minim la nivel naţional. noul contract colectiv de muncă.

„Decizia Kaufland România de a mări pachetul salarial și de beneficii de care se bucură angajații noștri consolidează angajamentul de a crea un mediu de lucru corect, orientat către dezvoltare profesională și individuală. Vrem să le oferim angajaților noștri pachete salariale și beneficii competitive, de aceea urmărim permanent să le adaptăm în funcție de nevoile reale ale celor din echipă”, a declarat Marco Hößl, director general al Kaufland România.

În ultima perioadă, Lidl și Kaufland au aplicat cele mai substanțiale creșteri de salarii în comerțul din România, exemplul lor fiind urmat și de alți retaileri. Majorările salariale continue din marile magazine din ultimii ani vin în contextul în care există o mare criză de personal la nivel de economie.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.270 de magazine în șapte țări și o rețea de 121 de unități în România. La Cluj grupul german are trei hipermarketuri, în cartierele Mănăștur, Mărăști și Gheorgheni. Principalii săi concurenți din România de pe segmentul hipermarketurilor sunt Auchan, Carrefour, Cora, iar dintre supermarketuri, Lidl, Profi, Mega Image, Penny.

Comenteaza