Lufthansa va asigura mentenanţa bazei aeriene Wizz de la Cluj

Lufthansa va asigura mentenanţa bazei aeriene Wizz de la Cluj
Compania aeriană Wizz a semnat un contract cu Lufthansa Technik Maintenance International pentru furnizarea de servicii curente de mentenanţă pentru bazele din Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara, Craiova, București.

În noiembrie, Wizz Air va opera din anul acesta cu aeronave A321ceo, cu 230 de locuri, versiunea curentă a aeronavei A320, cu 180 de locuri. Operatorul a anunţat pentru 2015 o creştere de 16% a traficului de pasageri față de anul precedent. Totodată, compania și-a extins numărul de rute și a adăugat noi aeronave bazelor din țară.  Wizz Air a transportat 4,5 milioane de oameni de la aeroporturile din România, comparativ cu 3,9 milioane în 2014.
 
„Creșterea s-a resimțit la nivelul tuturor categoriilor de clienți din România, fie că este vorba de aducerea împreună a familiilor care lucrează în afara țării, de transportul turiştilor sau de oferirea de frecvențe crescute către orașele importante din Europa de Vest pentru călătorii în scop de afaceri”, a declarat József Váradi, director general al Wizz Air.  
 
Cele mai noi rute anunțate sau a căror operare a început deja includ București – Glasgow, Birmingham și Hamburg, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield și Berlin, de la Cluj-Napoca spre Dubai, de la Iași către Bologna, Larnaca, Roma și Tel Aviv. Wizz Air are acum 107 rute spre 16 ţări, de pe opt aeroporturi din România. 
 
În 2015, în toată reţeaua, Wizz a avut o creştere cu 22% la pasageri transportaţi, de la 15,8 milioane în 2014, la 19,2 milioane. Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, ce operează o flotă de 65 de aeronave Airbus A320 şi A321, cu 400 de rute, ce asigură conexiunea între 118 destinaţii din 38 de ţări. Wizz Air are 2.600 de angajaţi. 

Comenteaza