Lupta pentru o chirie decentă în cel mai scump oraş din România, în cel mai prost moment al anului. Cluj

Lupta pentru o chirie decentă în cel mai scump oraş din România, în cel mai prost moment al anului. Cluj
În mod evident, cea mai proastă perioadă din an în care să-ți cauți chirie în Cluj este toamna sau sfârșitul anului. Valul de studenți care încep acum facultatea își caută disperați o chirie rezonabilă.

În timp ce scriu aceste rânduri, sunt în plin proces de mutat. Am găsit, cu chiu cu vai, un pic mai scump și un pic mai departe. Mai jos, te las cu tot ce am învățat din această experiență pe care sper să nu o mai repet prea curând. Poate că tu stai comod cu chiria ta care nu s-a mai schimbat de cinci ani și crezi că scapi sau poate că n-ai nicio treabă cu Clujul, dar cu ceva tot cred că o să te alegi.

Mulți agenți imobiliari îți dau țepe, pentru că nu le mai pasă, că știu că vin mereu clienți

E de la sine înțeles faptul că nu ai șanse să găsești anunțuri puse de proprietari și ești la cheremul agențiilor. Pe Olx sunt exclusiv anunțuri postate de agenții, iar grupurile de pe Facebook au mai mulți agenți decât oameni care-și caută chirie. Acum doi ani, când am căutat ultima dată chirie în Cluj, oamenii parcă își dădeau mai mult interesul să te aburească, să-ți vorbească despre un apartament sau să îți spună: „Hei, nu cred că proprietarul acceptă x și y, dar avem și alte oferte și facem să găsim ceva pe placul vostru".

În schimb, acum, majoritatea te expediază urgent. Articolul integral pe vice.com.ro. 

 

Comenteaza