Magazinul de lângă Expo Transilvania, respins din nou

Magazinul de lângă Expo Transilvania, respins din nou
Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a respins din nou azi propunerea proprietarilor Nervia de realizare a unei unităţi comerciale tip discount în zona Expo Transilvania.

Proiectanţii au revenit cu proiectul deja discutat în mai multe rânduri în şedinţe CTATU, cu aceleaşi propuneri ca data trecută: realizarea unui spaţiu comercial, mascat de copaci, amenajarea de spaţii verzi, inclusiv în zona bisericii din vecinătate şi, într-o altă etapă, construirea unui imobil de 13 etaje.

 

Printre obiecţiile pe care membrii comisiei le-au ridicat s-a numărat faptul că realizarea unei unităţi parter nu se încadrează în propunerea de mobilare urbană făcută cu ocazia avizării Planului Urbanistic Zonal.

 

"Cred că locul merită mai mult. Se pot face spaţii comerciale acolo, dar trebuie ceva de excepţie, această abordare nu are viziune. Nu contestăm necesitatea unui magazin acolo, ci felul în care se face propunerea în zonă, care este una foarte importantă, intrarea în oraş este o carte de vizită. AMplasarea unui astfel de magazin aici urâţeşte inadmisibil zona", a spus Mihaela Agachi. Pe de altă parte, arhitectul Adrian Iancu a susţinut proiectul. "O clădire parter se potriveşte în locul acesta", a spus Iancu.

"Am cumpărat acel teren, am plătit o grămadă de bani, vrem să facem un magazin acolo, de care zona are mare nevoie. Locuitorii de acolo nu au unde să îşi facă cumpărăturile în apropiere. AStfel de magazine sunt şi în marile oraşe europene. Şi nu suntem în centrul municipiului, ci pe strada Dâmboviţei", a spus Adam Ambrus, reprezentantul investitorilor. Proiectul va trebui să revină cu noi planşe şi propuneri.

Comenteaza