„Magazinul” statului intră în parteneriat cu producătorii de la Cluj

„Magazinul” statului intră în parteneriat cu producătorii de la Cluj
| Foto: Mircea Moira - Depositphotos.com

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a încheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative şi producători agricoli pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare, în prima lună de funcţionare, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„După prima lună de când a repornit activitatea, Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a încheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative şi producători agricoli. Astfel, în ultima lună, au fost încheiate contracte pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare obţinute de producătorii români. Până în prezent, Casa Unirea a facilitat livrarea către reţeaua de retail de legume - fructe (cartofi alb şi roşu, dovleac plăcintar, varza albă şi roşie, morcov, ridichi negre şi sfeclă roşie, prune uscate), precum şi de produse de băcănie (dulceaţă de dovleac, dulceaţă de gutui, pastă de măceşe, fasole boabe în saramură). Pentru valorificarea producţiei româneşti Casa Unirea a încheiat până la această dată parteneriate cu Carrefour, Metro şi Penny, iar, de săptămâna viitoare, se vor alătura demersului lanţurile comerciale Kaufland şi Profi", se precizează în comunicatul MADR.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea primeşte zilnic pe adresa oficială de email oferte de la producătorii români interesaţi de iniţiativa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de promovare a produselor româneşti şi de creştere a consumului produselor agroalimentare obţinute pe plan local.

Casa Unirea, parteneriat cu producătorii locali de la Cluj

În vederea valorificării produselor locale pe lanţul scurt de aprovizionare, conducerea Casei Unirea a demarat o serie de discuţii cu reprezentanţii reţelelor de magazine locale. Un prim astfel de proiect de preluare a produselor obţinute pe plan local de către magazinele din zonă va fi demarat în judeţul Cluj, astfel de parteneriate urmând a fi încheiate, treptat, la nivelul întregii ţări.

Potrivit MADR, pe lângă accesul produselor româneşti în hypermarketuri şi în reţelele locale de magazine, conducerea Casei Unirea negociază cu reprezentanţii retailerilor pentru a le pune la dispoziţie producătorilor spaţii din parcările hypermarket-urilor pentru organizarea de Târguri şi pieţe volante la sfârşitul săptămânii, astfel încât consumatorii să aibă posibilitatea să achiziţioneze produsele româneşti direct de la producători.

Casa Unirea deloc profitabilă - Pierderi de peste 1 milion de lei anul trecut

Societatea Națională Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea S.A. a raportat anul trecut o cifră de afaceri 43.811 mii de lei, însă compania însă compania aflată în proprietatea statului român prin intermediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, are pierderi în 2021 de 1.067.504 mil. lei. și un număr mediu de 16 angajați, potrivit datelor culese de ZIUA DE CLUJ de pe site-ul de termene.ro.

Comenteaza