Mall-ul din Gheorgheni, modificat pentru cristalele Swarovski

Mall-ul din Gheorgheni, modificat pentru cristalele Swarovski
Operatorii Iulius Mall au fost nevoiţi să facă intervenţii în cadrul complexului pentru un spaţiu special creat pentru o unitate cu produsele grupului. În această perioadă mall-ul mai primeşte doi chiriaşi.

Compania din industria bijuteriilor se extinde pe piaţa locală cu un magazin care se deschide în această toamnă în Iulius Mall, după ce în 2010 s-a instalat în celălalt mare complex comercial din Cluj, Polus Center.

În această perioadă, în mallul din Gheorgheni se instalează şi alţi operatori. Astfel, la începutul lunii, lanţul Triumph a deschis la parterul Iulius Mall Cluj un magazin care ocupă 50 mp, situat lângă Cellini şi Massimo Dutti. Noile deschideri în cadrul centrului comercial sunt programate pentru prima jumătate a lunii septembrie, au transmis oficialii Iulius Mall. Soleil Sucré by Elisa (confecţii şi lenjerie de damă) va opera într-o unitate de aproximativ 120 mp, situată la etaj, lângă Calvin Klein şi Mustang. Tot luna viitoare, Swarovski deschide al treilea magazin în reţeaua de mall-uri deţinute de compania Iulius Group, după Iulius Mall Timişoara şi Palas Mall Iaşi. "(În complexul din Cluj - n.red.) la parter, Swarovski va deschide un magazin de circa 60 mp, spaţiu special creat, în vecinătatea Il Passo, Massimo Dutti, Tommy Hilfiger şi Cellini", au precizat reprezentanţii Iulius Group. O unitate Swarovski este deja operaţională în complexul Polus Center, din martie 2010. Grupul Swarovski este lider mondial în fabricarea de cristale tăiate cu mare precizie şi produce bijuterii, accesorii, sculpturi, miniaturi, candelabre, decoraţiuni interioare.

Iulius Mall Cluj a primit în iulie un certificat de urbanism din partea Primăriei municipiului (document de informare privind posibilităţile de construire/intervenţie), având ca scop refaţadizarea, amplasarea de firme, dar şi recompartimentări interioare. Operatorii mall-ului au derulat modificări semnificative în interiorul complexului în 2010 pentru extinderea spaţiului închiriabil la parterul complexului comercial pentru primirea brandurilor Inditex, cu Zara ocupând cea mai mare suprafaţă. Au mai intrat de asemenea Massimo Dutti (Inditex) şi Tommy Hilfiger, dar şi suedezii de la H&M. Acesta a fost primul magazin care se întinde pe două niveluri, necesitând din nou modificări ale spaţiului iniţial construit. Iulius Mall Cluj a fost inaugurat în noiembrie 2007, în urma unei investiţii anunţate de 75 de milioane de euro. Suprafaţa desfăşurată a acestuia este de 155.000 mp, ce include şi clădirea de birouri.

La celălalt capăt de oraş, pe teritoriul administrativ al localităţii Floreşti, funcţionează Polus Center Cluj, cu o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp şi 186 de magazine, printre care un multiplex cu opt săli de cinema şi un hipermarket Carrefour. Polus Cluj este deţinut de către grupul austriac Immofinanz şi se află în administrarea EHL Real Estate România.

Cristalele care au schimbat lumea modei

Compania a fost înfiinţată în 1895 de către Daniel Swarovski I, un inventator din Boemia (Cehia), care a creat în satul tirolez Wattens o companie pentru producerea de cristale, revoluţionând industriile de modă şi de bijuterii. Swarovski este o afacere de familie, condusă de succesorii acestuia. Produsele sunt distribuite prin intermediul unei reţele mondiale de puncte de desfacere proprii şi ale partenerilor. De mai multe ori pe an, Swarovski lansează colecţii de bijuterii şi accesorii. Colecţionarii pot deveni membri ai Swarovski Crystal Society, având posibilitatea de a achiziţiona anual o piesă exclusivă în ediţie limitată şi de a participa la evenimente speciale. Grupul, format din 13 companii, avea anul trecut 25.000 de angajaţi în 18 ţări.

 

 

Comenteaza