Manager spaniol, la Cluj: "Găseam apartament mai ieftin în centrul Barcelonei!"

Manager spaniol, la Cluj: "Găseam apartament mai ieftin în centrul Barcelonei!"
Apartamentele din Cluj au ajuns cele mai scumpe din România | Foto: West City

Managerul unei companii spaniole, detașat la Cluj-Napoca, s-a arătat uimit de prețurile la care se vând locuințele în "capitala Transilvaniei".

Miguel are 37 de ani şi a venit prima dată în țara noastră ca manager al unei firme spaniole, ar fi trebuit să rămână doar doi ani, timp în care atribuţiile sale urmau să fie preluate de un român. Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, glumeşte el, atrăgând atenţia că în aceşti ani a învățat nu doar limba, ci şi proverbele românilor, conform 3 Dots.

”M-am căsătorit cu o româncă, iar pentru că oraşul Cluj e foarte frumos şi la un nivel mai ridicat decât restul ţării, am decis să rămân aici. Îmi place România, îmi place mult Clujul, dar şi Oradea sau Braşovul, România chiar e o ţară frumoasă. Dar nu totul e idilic, m-am izbit şi de câteva lucruri ciudate”, spune Miguel.

Una din ciudățeniile cu care România, în mod special Clujul, l-au întâmpinat pe Miguel o reprezintă preţurile. ”De multe ori văd în Cluj preţuri mai mari decât în Barcelona sau Palma de Mallorca. Ştiu că e al doilea oraş al ţării economic şi cultural vorbind, dar preţurile sunt oricum exagerate.

Când am vrut să-mi iau un apartament, am realizat că preţurile sunt de multe ori mai mari decât cele din marile oraşe spaniole. Şi mai tare m-a uimit că erau apartamente la marginea oraşului la preţuri comparabile cu cele din zona centrală sau semicentrală din Barcelona. Când mi-a prezentat un agent imobiliar preţurile, am realizat că în Barcelona găseam la banii ăştia şi în centru”, explică spaniolul.

Până la urmă, din cauza prețurilor, a renunţat la ideea de a-și cumpăra un apartament mai mic în zona centrală a orașului și a achiziționat o casă într-un cartier liniștit, la marginea Clujului, pentru care a plătit aproape o jumătate de milion de euro. Zilele trecute, a făcut o simulare pentru a vedea în ce măsură au fost afectate preţurile apartamentelor de criza declanşată de pandemie.

”Am fost surprins să văd apartament cu o cameră în Cluj, un fel de garsonieră, la 155.00 de euro. Tot acum, un apartament identic se vinde în centrul Barcelonei la 110.000 de euro, în timp ce în Palma de Mallorca am găsit apartament cu trei camere la 118.000 de euro. Să mai zic că în Cluj un apartament cu trei camere costă 228.000, adică dublu?”, mai spune spaniolul.

Comenteaza