Maraton de antreprenoriat: clujenii sunt chemaţi să-şi testeze ideile de afaceri

Maraton de antreprenoriat: clujenii sunt chemaţi să-şi testeze ideile de afaceri
Clujenii dornici să-şi lanseze propria afacere sunt invitaţi să participe la sfârşitul lunii aprilie la maratonul de antreprenoriat Startup Weekend Cluj, organizat pentru al patrulea an consecutiv.

Pentru ediţia curentă, care se va desfășura în weekendul 24-26 aprilie, participanților li se propune să-și testeze ideea de afacere într-un mediu deschis, sub îndrumarea atentă a mentorilor. Experții tehnici și oamenii de afaceri de succes îi vor ghida și susține în a obține la finalul celor trei zile de muncă intensă un produs sau serviciu minim viabil.

"Misiunea evenimentului este de a educa, de a inspira și stimula oameni, echipe și comunități pentru a dezvolta idei de afaceri. Printre participanţii la eveniment se vizează antreprenori, specialişti de business şi marketing, ingineri, programatori, designeri, experţi UI/UX, jurişti și/ sau entuziaşti ai domeniilor adiacente", au precizat organizatorii.

În seara de vineri se formează echipele, iar pe parcusul următoarelor două zile acestea construiesc un business pe baza unei aplicații web, mobile, sau a unei idei inovatoare. În ultima zi de eveniment afacerile vor fi evaluate de un juriu format din experţi în tehnologie la nivel național și internaţional.

Startup Weekend este o organizație non­profit care promovează educația experimentală a antreprenoriatului și se implică în mod activ în creșterea și dezvoltarea comunității globale de antreprenori. Această mișcare își propune să învețe participanții cum să pună bazele unui startup.

Comenteaza