Marii producători ai Clujului au pornit angajările. Fujikura și La Lorraine, cei mai grăbiți

Marii producători ai Clujului au pornit angajările. Fujikura și La Lorraine, cei mai grăbiți
Producătorul de cabluri auto face din nou recrutări după o vară dificilă | Foto: Fujikura

Mai multe dintre societățile axate pe producție din județ au pus la bătaie locuri disponibile în această toamnă, în ciuda crizei sanitare globale.

Producătorul de cabluri Fujikura Automotive a scos la concurs posturi de confecționeri cablaje auto pentru fabrica sa din municipiul Dej, cu interviuri organizate zilnic, pe tot parcursul săptămânii. “Căutăm persoane pentru program de lucru de opt ore”, au informat reprezentanții societății. Ei au menționat că pentru cei angajați din zonă va fi asigurat transportul de la domiciliu, fără a face public detalii despre salarii sau beneficii.

Pentru altă poziție, disponibilă la început de lună, operator de mașini-utilaje injecție mase plastice, pentru care managerii unității căutau mai ales persoane experiență în domeniu, compania a menționat doar responsabilitățile și cerințele, printre „acuitatea vizuală excelentă” și disponibilitatea de a lucra în trei ture, cu mențiunea că pentru schimbul trei oferea un spor de noapte de 25%. Fujikura România este o companie Japoneză expertă în asamblarea cablajelor auto pentru grupul Volkswagen din Germania.

Fabricantul de produs de panificație La Lorraine a informat că face recrutări pentru postul de tehnicieni electromecanici la unitatea sa din Parcul Industrial Reif Câmpia Turzii pentru oferea “pachet salarial atractiv, transport gratuit, tichete de masă, mediu de lucru înalt tehnologizat și igienă conform celor mai riguroase standarde”, potrivit conducerii societății.

La Lorraine România este prima fabrică de panificaţie precoaptă congelată ultramodernă din România, un joint venture dintre Macromex și Vanobake Group, principalul producător de panificaţie congelată din Belgia.

La Cluj-Napoca, agenții economici privați ofereau locuri de muncă pentru operator în asamblarea de sisteme de iluminat și mobilier, recepționer de hotel, bucătar, ajutor de cofetar, cosmetician, consultant în asigurări, agent de vânzări în telecom, lucrător comercial, șofer profesionist sau personal de curățenie în mall.

Printre companiile care au anunțat angajări în reședința de județ se numărau, la început de toamnă, Endava, NTT DATA (tehnologia informației), Sykes (servicii externalizate), Ferrosan (producție de medicamente), McDonald’s sau KFC (restaurante).

Tinerii, interesați de posturi

Numărul de noi locuri de muncă pe cea mai mare platformă de recrutare online din România a crescut cu 25% în septembrie, faţă de august, conform statisticilor Ejobs.

În septembrie s-au înregistrat pe platformă 31.000 de locuri de muncă noi, iar oraşele în care s-au făcut cele mai multe angajări sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa. Candidaţii au înregistrat 1,4 milioane de aplicări, într-o creştere constantă, de la o lună la alta, de mai bine de o jumătate de an.

"Mulţi dintre ei sunt foarte tineri, adică au între 18 şi 24 de ani, iar pentru ei vestea bună este că startup-urile şi întreprinderile mici și mijlocii, unii dintre angajatorii predilecţi pentru acest segment de vârstă, au reînceput să angajeze semnificativ", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai multe locuri de muncă anunțate în septembrie au fost în vânzări, transport / distribuţie şi administrativ / logistică. În acest moment, 22.000 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe Ejobs.

Comenteaza