Mechel Câmpia Turzii închide producţia o săptămână din cauza ninsorilor

Mechel Câmpia Turzii închide producţia o săptămână din cauza ninsorilor
Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii se închide o săptămână din cauza dificultăţilor de aprovizionare, cauzate de ninsorile masive.

În această situaţie se află întreprinderile Mechel Câmpia Turzii şi Ductil Steel Buzău, operate de Mechel East Europe Metalurgical Division. "Ninsorile abudente din ultima perioadă, precum și viscolul, au lăsat întreprinderile izolate de rutele principale de transport", arată reprezentanţii Mechel, după ce traficul rutier şi feroviar a întâmpinat serioase dificultăţi în ultima săptămână din cauza ninsorilor masive iar unele drumuri naţionale au fost închsie. Şi traficul ep calea ferată a fost blocat pe mai multe rute. "Această situaţie a avut ca rezultat direct imposibilitatea aprovizionării uzinelor cu materie primă, cu ţaglă", arată oficialii companiei, care subliniază că producţia ar urma să fie reluată în 22 februarie la Buzău şi 24 februarie la Câmpia Turzii. "Încetarea temporară a activităţii nu va afecta grav volumul de producţie vandabilă planificat pentru anul în curs", a spus directorul general al Mechel, Andrey Deineko.

UPDATE Afectaţi de această măsură sunt toţi angajaţii combinatului din Câmpia Turzii, aproximativ 1.500 de persoane. Cei care lucrează în producţie au fost trimişi către alte secţii sau au fost trimişi în concediu de odihnă. Departamentele auxiliare, cum ar fi contabilitatea, vor continua să funcţioneze şi în această perioadă, au precizat oficialii companiei pentru ziuadecj.ro.


Combinatele grupului se aprovizionează cu ţaglă de la Oţelul Roşu.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia, cu afaceri în minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. În România grupul are şase întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila.

Etichete
Comenteaza