Mii de posturi noi la IGSU. Arafat: O hotărâre istorică - corectează o problemă foarte mare

Mii de posturi noi la IGSU. Arafat: O hotărâre istorică - corectează o problemă foarte mare

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, posturi care urmează să fie ocupate treptat.

"Astăzi vreau să prezint o hotărâre de guvern care a fost adoptată, cel puţin pe linia protecţiei civile şi a situaţiilor de urgenţă. Fără exagerare, o considerăm o hotărâre istorică, pentru că ne corectează o problemă foarte mare din punctul de vedere a resursei umane. Deci, astăzi, hotărârea de guvern care vine în urma unui memorandum care a fost aprobat în Guvern aduce 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 129 de posturi de ofiţer, 25 de maiştri militari şi subofiţeri şi 8.400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti. Va fi premieră când o să avem această categorie de personal în cadrul IGSU şi care va reprezenta o pondere importantă în cadrul inspectoratului", a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Arafat a explicat că posturile urmează să fie ocupate treptat, până la sfârșitul acestui an urmând să fie angajate 1.479 de persoane. 

Comenteaza