Ministrul clujean al agriculturii îi trimite pe fermieri să se împrumute la bănci

Ministrul clujean al agriculturii îi trimite pe fermieri să se împrumute la bănci

După ce în ultimele luni ministrul Adrian Oros le-a făcut agricultorilor promisiuni ferme că vor fi despăgubiți pentru calamitățile la culturile de primăvară, acum îi trimite să se îndatoreze la bănci.

”Eu, le-am spus liderilor din Alianța pentru Agricultură și Cooperare că vom găsi soluții la fel cum am găsit și anul trecut și le-am găsit spre finele anului, la rectificarea bugetară. Nu am avut nici anul trecut la începutul anului sumele pe care mi le-am dorit. Speranța mea pe care am transmis-o celor cu care ne-am întâlnit, liderilor asociațiilor, este că spre finele anului, să găsim sume la rectificare și să acoperim și această doleanță.

Până atunci vom identica în următoarele zile o altă formă prin care ei să devină bancabili pe niște garanții ale ministerului, să poată lua împrumuturi bancare, și spre finele anului, noi să îi ajutăm să plătim. Din cele 119 asociații cu care am purtat dialog în această perioadă nu toată lumea este mulțumită, iar unii găsesc să facă în această modalitate, să protesteze. Este dreptul lor, e corect”, a declarat ministrul , conform Agro Intel.

Săptămâna trecută, Ministerul Finanțelor a publicat proiectul la legea bugetului de stat pe 2021 care a scos la iveală că banii de despăgubiri nu sunt în buget, așa cum a promis ministrul, dar și că se taie un miliard de lei, adică 48% din bugetul pentru sprijinirea fermierilor în acest an, în raport cu alocarea din 2020.

Comenteaza