Ministrul Mediului de Afaceri: Clujul anulează paradigma forței de muncă ieftine

Ministrul Mediului de Afaceri: Clujul anulează paradigma forței de muncă ieftine
Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lăudat strategia investițională de la Cluj la inaugurarea fabricii Sonaca Aerospace Transilvania (SAT), din comuna Moldovenești.

“SAT este dovada că România poate fi prima opțiune pentru investitori din perspectiva forței de muncă înalt specializate, a climatului investițional foarte bun, a preocupării permanente a autorităților locale și centrale de a oferi facilități mediului de afaceri și a unei educații tehnice valoroase.

Rezultatele dumneavoastră aici reprezintă încă o dovadă a capacității de a performa dincolo de paradigma potrivit căreia principalul avantaj competitiv al României este forța de muncă ieftină.  Investiția SAT reprezintă totodată garanția că Romania oferă un cadru optim pentru business sustenabil, cu valoare adăugată mare în domenii inovative și de importanță strategică”, a declarat Petrescu.

Investiția realizată de compania SAT a fost posibilă datorită ajutorului de stat oferit de Guvernul României, în valoare de 24,1 de milioane de lei (5,4 milioane de euro). În prezent, fabrica are 30 de angajați, iar numărul lor va crește, urmare a acestei investiții, până la 200 în anii următori.

SAT este subsidiara locală a grupului belgian Sonaca. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, producția, ansamblarea și testarea de structuri și sisteme destinate industriei aerospațiale, destinate uzului civil sau militar. Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Comenteaza