MIT SPULBERAT. Cât câștigă un IT-ist în Cluj

MIT SPULBERAT. Cât câștigă un IT-ist în Cluj
| Foto: deagreez1 - Depositphotos.com

IT-ul este considerat cel mai important domeniu de business din Cluj, alături de imobiliare. Tinerii se înghesuie să prindă un job în „Silicon Valley" de Transilvania, iar tot mai multă lume se întreabă cât, de fapt, e salariul unui IT-ist în Cluj.

Un angajat pe poziţia de database developer are un salariu care variază, în medie, între 1.900 şi 2.500 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Aceştia sunt responsabili de crearea, administrarea şi depanarea bazelor de date computerizate care pot procesa cantităţi mari de informaţii şi le pot menţine în siguranţă.

În prezent, 558 de posturi vacante pentru poziţia de database developer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Sibiu, Cluj şi în regim de muncă remote.

Fenomenul concedierilor masive din marile companii de IT a avut ecou şi pe plan local, chiar dacă nu a produs aceleaşi efecte. Pe BestJobs am observat o creştere semnificativă a aplicărilor încă de la începutul anului pentru acest sector. Pentru o poziţie de database developer, se caută candidaţi specialişti în baze de date, care pot primi până la 2.500 de euro pe lună, cu posibilitatea de a lucra de la distanţă - Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs pentru ZF.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: asigurare medicala privată, tichete de masă, abonamente pentru sport, profilaxie/terapie, bonus pentru telemuncă, certificări tehnice şi educaţie continuă.

 

Comenteaza