Monedă de argint dedicată împlinirii a 115 ani de la nașterea Irinei Constantziu–Vlassopol, pusă în circuitul numismatic

Monedă de argint dedicată împlinirii a 115 ani de la nașterea Irinei Constantziu–Vlassopol, pusă în circuitul numismatic
Banca Naţională a României (BNR) va lansa luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu valoarea de 10 lei, dedicată aniversării a 115 ani de la nașterea Irinei Constantziu–Vlassopol.

Aversul monedei prezintă cargoul „Inginer N. Vlassopol" pe care a navigat Irina Constantziu-Vlassopol și o reprezentare parțială a planiglobului, inscripţia „România", stema ţării, anul de emisiune „2015" şi valoarea nominală „10 lei".

Reversul redă portretul primei femei ofiţer din Marina Comercială Română și inscripția circulară „Irina Constanziu-Vlassopol - 115 ani de la naştere".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Acestea includ certificatul de autenticitate pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede, iar preţul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din argint şi broşura de prezentare, este de 320,00 lei/buc. Ele vor fi puse în circulaţie prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comenteaza