Monedă de argint la 10 ani de la introducerea în circulaţie a monedei Euro, din 30 ianuarie la BNR Cluj

Monedă de argint la 10 ani de la introducerea în circulaţie a monedei Euro, din 30 ianuarie la BNR Cluj
O monedă de argint dedicată împlinirii a zece ani de la introducerea în circulaţie a bancnotelor şi monedelor euro va fi scoasă la vânzare în scop numismatic de Banca Naţională a României, în 30 ianuarie, informează BNR.

Aversul monedei prezintă câteva monumente reprezentative pentru România, dispuse circular, peste care se suprapune conturul hărţii României. În centru se află stema ţării, valoarea nominală "10 LEI", anul de emisiune "2012" şi inscripţia "ROMANIA". Reversul prezintă o compoziţie care sugerează moneda unică europeană şi importanţa acesteia pentru mediul de afaceri, populaţie, comerţ, cercetare şi industrie, precum şi anii "2002", "2012". La exterior se află inscripţia circulară "10 ANI DE LA INTRODUCEREA BANCNOTELOR SI MONEDELOR EURO".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Un număr de 500 de bucăţi din această emisiune vor fi scoase la vânzare, pentru 365 de lei plus TVA, în sucursalele băncii naţionale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş.

 

Etichete
Comenteaza