Mugur Isărescu, critic la adresa Guvernului: „E simplu să dai şi să dai mult. Problema începe când trebuie să iei"

Mugur Isărescu, critic la adresa Guvernului: „E simplu să dai şi să dai mult. Problema începe când trebuie să iei
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a comentat din nou, într-un mod acid, consecinţele politicilor fiscale ale Guvernului, subliniid că BNR nu este nici împotriva măririlor de salarii, nici împotriva evoluţiei consumului, dar că toate trebuie făcute cu măsură pentru că „e simplu să dai şi să dai mult. Problema începe când trebuie să iei".

„Banca Natională nu e împotriva creşterii salariilor sau a consumului! Noi vorbim doar de dozaj! Cu cât poţi creşte pentru că la momentul critic să nu trebuiască să pui frână bruscă! E simplu să dai şi să dai mult. Problema începe când trebuie să iei. Mai contează şi cine ia! Şi cum încep discuţii care durează ani de zile despre faptul că unii dau şi alţii iau. Şi cât de sănătoasă e o asemenea discuţie pentru societate? De câte ori trebuie să dăm cu capul ca să învăţăm minte", a spus miercuri Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, la conferinţa anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiari Bancari din România.

Guvernatorul BNR a adăugat că, în acest moment, consumul este foarte stimulat, iar deficitele sunt în creştere, motiv pentru care balanţa va trebui echilibrată rapid dacă vrem ca România să se păstreze pe linia de plutire.

„Deficitele au ajuns la un miliard de euro pe lună. Dacă o ţinem aşa, unde ne ducem? În domeniul consumului s-a stimulat prea mult. Dacă nu reuşim să ne echilibrăm, avem o problemă", a mai spus acesta, citat de Gândul.

 

Comenteaza