Multinaţionalele vânează la Cluj specialiştii în calculatoare

Multinaţionalele vânează la Cluj specialiştii în calculatoare
20 de companii de profil caută informaticieni în oraş. O parte dintre acestea vin cu ofertele de locuri de muncă în standuri la târgurile de cariere.

Companiile de tehnologia informaţiei, care se numără printre cei mai activi angajatori cu locuri de muncă lansate pe piaţă în acest an, au nevoie de zeci de angajaţi noi în următoarele luni. Săptămâna viitoare se organizează un târg dedicat doar acestui segment.

Firme ca HP, BG Soft, Steelcase, Endava şi LiveRail se numără printre cele care vor căuta angajaţi la Târgul de Cariere în IT, care va avea loc săptămâna viitoare. Studenţii şi absolvenţii din domeniu îşi vor putea depune CV-urile şi la firme precum Evoline, Altom, Route 66, Universal Alloy, Autonet, Codespring, ISDC, AROBS, Arxia, Brinel, Garmin şi Artsoft Consulting, au anunţat organizatorii. Târgul se desfăşoară pe parcursul a două zile (11 şi 12 octombrie), la Iulius Mall respectiv la cantina din campusul studenţesc Observator. Compania Endava, care are acum la Cluj 280 de angajaţi, vrea să depăşească aici 500 de salariaţi în următorii trei ani.

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, a inaugurat în această săptămână un nou birou în Bucureşti, unde a anunţat că vrea să ajungă de la 100 de angajaţi în prezent la peste 260 de oameni până la jumătatea anului viitor. "Rezultatele bune ale companiei determină o continuare a extinderii şi a investiţiilor noastre în România şi Republica Moldova. Creşterea operaţiunilor în această regiune a atins nivelul la care avem nevoie de un centru de livrări mai mare în Bucureşti", a declarat John Cotterell, director executiv al Endava.

Cu 600 de angajaţi în România, în birourile din Cluj, Iaşi şi Bucureşti, Endava a anunţat că grupul planifică să ajungă la 1.000 de angajaţi în centrele sale de dezvoltare şi suport din România, "însă caută susţinere din partea autorităţilor locale". „Ne dorim să creştem afacerile din România şi chiar să dublăm numărul de angajaţi în următorii trei ani, dacă vom continua să beneficiem de facilităţile fiscale şi de alte programe de ajutor acordate de stat. România este în continuare o destinaţie nearshore atractivă, însă concurează cu alte state din regiune, precum Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, dar şi cu statele Baltice şi Rusia", a adăugat Cotterell. Strategia de creştere a Endava în regiune implică o campanie de recrutare care se va desfăşura prin intermeniul târgurilor de muncă, programelor de internship şi prin participarea la evenimente IT adresate specialiştilor cu experienţă. 

Mişcări de trupe în clădirile de birouri

Grupul american de mobilier de birou Steelcase şi-a lansat luna trecută centrul de servicii globale din Maestro Business Center de la Cluj,cu 50 de oameni şi face angajări de specialişti în IT, servicii financiare şi de suport. În aprilie, compania Pitech+Plus şi-a mutat echipa dintr-o clădire de pe str. Bucureşti în Coratim Business Center, imobil de birouri reamenajat într-o fostă construcţie a Clujana. Societatea a ocupat deocamdată 1.000 mp la etajul cinci al clădirii, dar şi-a rezervat o suprafaţă similară pentru extindere în acelaşi imobil. Pitech+Plus avea la jumătatea anului 100 de salariaţi şi planuri de a angaja alţi 30-40 de oameni în acest an, posturile disponibile fiind de programator, şef de proiect sau tester.

 

Comenteaza