Ne aşteaptă cea mai săracă iarnă de la Revoluţie încoace VIDEO

Ne aşteaptă cea mai săracă iarnă de la Revoluţie încoace VIDEO
Ne aşteaptă cea mai grea iarnă de la Revoluţie încoace, cel puţin din punct de vedere economic. România se află "pe fundul gropii", spun analiştii, şi va intra în cea de-a treia perioadă de recesiune din ultimii patru ani. Specialiştii susţin că pentru salvarea economiei româneşti este nevoie de capital, care poate fi obţinut din interior, prin dezvoltarea bursei.

Criza a schimbat dinamica economică a Romaniei. O serie de brokeri au parasit bursa in ultimii 4 ani si tot mai multe companii si-au inchis portile.

Sincron cu Andrei Rădulescu, analist economic
"România se află undeva să spunem într-un termen mai puţin academic, undeva pe fundul gropii şi este imposibilă o relansare fără factorul capital. Generarea de capital interior este foarte importantă, dezvoltarea bursei este după părerea mea principala sursă d ecapital şi cred că ar trebui să fie preocuparea principală pentru poliica economică a României", a spus Andrei Rădulescu, analist economic.

Oamenii îşi fac griji că, pe fondul recesiunii, nu vor avea bani pentru a suporta cheltuielile de peste iarnă.

Potrivit datelor institului naţional de statistica, în următoarele trei luni în domeniul construcţiilor se va înregistra o scădere a volumului producţiei cu până la 44% şi a stocului de contracte şi comenzi cu până la -38%. Tendinţa de scădere se păstrează şi în domeniul serviciilor, unde cifra de afaceri va scădea cu 6%, iar numărul de anagajaţi cu 8%. Singurele creşteri se vor înregistra în comerţ, cu până la 6%. Acest lucru implică şi creşterea preţurilor cu amănuntul cu până la 29%.

PREVIZIUNI ECONOMICE
Sursa: insse.ro

Construcţii:
producţia săgeată roşie în jos 44%
comenzi săgeată roşie în jos 38%

Servicii:
cifra de afaceri săgeată roşie în jos 6%
angajaţi săgeată roşie în jos 8%

Comerţ:
activitatea economică săgeată verde în sus 6%
preţuri săgeată verde în sus 29%

 

Comenteaza