Niciun pat liber la Cluj în weekend. Hotelurile au fost burduşite

Niciun pat liber la Cluj în weekend. Hotelurile au fost burduşite
Festivaluri, concerte, evenimente. Clujul a fost plin în weekendul care a trecut, iar de câştigat au avut hotelurile, în special pentru cele poziţionate central.

În această perioadă au loc o serie de concerte şi festivaluri ce aduc un număr mare de invitaţi din străinătate şi de peste tot din ţară. Muzicieni, fotografi, designeri, vedete, manageri şi persoane care doresc să participe la ele au umplut hotelurile până la refuz. Fiecare pat a fost ocupat încă din aweekend cu prilejul concertului Forza ZU şi a festivalurilor Photo Romania şi 18+. Hotelurile vor fi pline şi în perioada următoare, pentru că evenimentele se succed cu viteză.

Numai cu ocazia concertului ZU de pe Cluj Arena au fost aşteptate peste 50 de vedete, plus un număr impresionant de fani veniţi din mai multe oraşe din Transilvania. Hotelierii spun că au fost deja rezervate sute de camere pentru evenimentele următoare. Zilele Clujului şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) aduc numeroşi artişti şi personalităţi invitate în cadrul festivalului.

Hotelul City Plaza a fost complet ocupat în acest sfârşit de săptămână, în special datorită concertului ZU şi Photo Romania Festival şi nu se va elibera decât după 10 iunie. Aceleaşi evenimente au adus clienţi şi la Napoca. În acest weekend au fost date peste 100 de camere doar cu ocazia concertului Forza ZU, iar diferitele congrese care se ţin săptămânile acestea în Cluj au umplut în totalitate hotelul. Acesta va rămâne plin în perioada care urmează, găzduind, cu preponderenţă, oameni invitaţi la congrese, dar şi participanţii de la TIFF.

Opera Plaza a fost 100% plin în weekend, iar pe viitor sunt aşteptate personalităţi care vin cu ocazia concertelor şi festivalurilor, mai ales vedete din lumea cinematografică, invitate la TIFF. Melody a avut un weekend plin, iar în perioada 22-26 mai şi 28 mai - 9 iunie va fi complet ocupat.

Sunt rezervate, deja, camere pentru TIFF, pentru cei care nu ajung din prima zi a festivalului. La Belvedere mai sunt camere libere doar pentru 30 mai, 1 şi 2 iunie. Aceste evenimente nu ajută doar hotelurile şi restaurantelor din Cluj, ci aduc mulţi bani oraşului, datorită numărului mare de turişti şi invitaţi pe care îi atrag.

 

Comenteaza