Noi promisiuni pentru vacanță. Când am putea merge la mare

Noi promisiuni pentru vacanță. Când am putea merge la mare

Premierul Ludovic Orban a discutat, luni, cu reprezentanții Horeca despre redeschiderea teraselor, dar și despre calendarul turistic estival. 

Premierul Ludovic Orban a continuat astăzi consultările cu reprezentanții industriei Horeca, în perspectiva reluării activității acestui sector, în condiții de siguranță, atunci când situația epidemiologică o va permite.

"Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activității teraselor și cafenelelor, precum și măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia de COVID-19. Prim-ministrul a subliniat că la nivelul Guvernului sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia și industria Horeca", se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism, a spus, după această întâlnire, că premierul Ludovic Orban a făcut o promisiune privind redeschiderea sectorului Horeca.

”Restaurantele, terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, urmând ca hotelurile toate să fie redeschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare, pregătim totul, în așa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, am făcut o reevaluare și am hotărât pe 15 iunie. Am văzut o redeschidere din partea premierului. A spus că e important să repornim economia”, a declarat Mohammad Murad, la Antena 3.

Comenteaza