Noi stații de încărcare în Cluj pentru mașinile electrice. Cât stai să faci „plinul”

Noi stații de încărcare în Cluj pentru mașinile electrice. Cât stai să faci „plinul”
| Foto: Facebook - Emil Boc

După ce la Cluj au dotat prima stradă smart din România cu stații de încărcare electrice, firma EVconnect se exinde în oraș cu încă cinci astfel de stații pentru mașinile care merg pe curent.

EVconnect, una dintre cele mai extinse reţele de staţii de încărcare vehicule electrice din România, va depăşi pragul de 500 de staţii de încărcare publice electrice disponibile prin aplicaţie posesorilor de maşini electrice şi plug-in hybrid până la sfârşitul anului 2023, urmând ca până în 2025 reţeaua să cuprindă cel puţin 3.000 de staţii de încărcare maşini electrice, a anunţat compania, conform Agerpres.

Anul trecut, în reţeaua EVconnect s-au înregistrat 166.244 de sesiuni de încărcare, însumând 2,37 Gwh, ceea ce reprezintă o reducere a amprentei de CO2 cu 1989 to. Peste 10.000 de utilizatori au încărcat maşinile în mod constant din cei 23.000 de utilizatori EVconnect.

Compania este prezentă în Cluj-Napoca cu mai multe astfel de stații de încărcare electrice. Câteva dintre ele pe strada Molnar Piuariu, prima stradă smart din România

5 stații noi de încărcare la Cluj

Noi stații de încărcare vor fi inaugurate în 2023 pentru a atinge pragul de 500 de stații publice EVconnect în România, atât în principalele orașe, cât și în zone de tranzit sau izolate, printre care:

  • București: 20 noi stații de încărcare
  • Cluj: 5 noi stații de încărcare
  • Brașov: 8 noi stații de încărcare
  • Constanța: 4 noi stații de încărcare
  • Baia Mare: 9 noi stații de încărcare

Stațiile de încărcare vehicule electrice EVconnect sunt amplasate în centre comerciale (Cora, AFI, Shopping City, Iulius Mall, Palas Mall, Veranda Mall etc.), la dealerii auto (Dacia, Renault, Casa Auto etc.) și în locații cheie din marile orașe din România, se mai arată în comunicat.

Staţiile de încărcare maşini electrice EVconnect sunt fabricate în Europa, au puteri de până la 400 kW şi pot fi utilizate pentru uz privat sau public. Pe lângă furnizarea de staţii electrice, compania oferă servicii şi cursuri de formare pentru operarea şi întreţinerea uşoară a soluţiilor de încărcare.

Cât durează să încarci mașina electrică la Cluj

La o stație de încărcare de 50 kW, majoritatea mașinilor electrice se încarcă în 45-60 de minute. Ținta companiei este de a extinde rețeaua instalând stații de 60 KW și mai puternice, astfel asigurând încărcarea în cel mai scurt timp, dar și a stațiilor AC de 7-22 KW pentru a crea o capilaritate urbană, necesară încărcării de zi cu zi.

EVconnect furnizează stații și pentru posesorii de mașini electrice. O stație de încărcare de 7 KW pentru Dacia Spring are un cost sub 1000 de euro cu tot cu costul racordului, inclusiv conectarea cu sistemul fotovoltaic, acolo unde este cazul.

Comenteaza