Nou vs Vechi: Ce apartament este mai avantajos să cumperi în Cluj-Napoca

Nou vs Vechi: Ce apartament este mai avantajos să cumperi în Cluj-Napoca

Disputa dintre nou și vechi era pasionantă și înainte de lansarea programului ”Noua Casă”. Dar odată cu lansarea programului, aceasta a căpătat câteva nuanțe noi. Fanii apartamentelor vechi sunt de părerea că programul va duce de fapt la scumpirea speculativă a locuințelor noi. Iar iubitorii de nou insistă pe calitatea materialelor și siguranța construcțiilor noi

Opțiunea nr. 1 – apartament nou de 70 de mp, semifinisat, cu două camere într-un cartier mărginaș al Clujului, cu două grupuri sanitare, unul cu cadă și al doilea cu cabină de duș, două balcoane, dintre care unul de 12 mp, și loc de parcare în subteran inclus, la un preț de circa 64.000 de euro.

Opțiunea nr. 2 – un apartament vechi, cu două camere, în zonă semicentrală, într-un bloc construit în 1983, cu o suprafata de 53 mp utili, inclusiv balcon, listat la un preț de 62.000 de euro.

Clujul este piața cea mai dinamică și cu cea mai mare rată de înnoire: la fiecare 21 de locuințe existente în ultimii 30 de ani a fost construită una nouă. Comparativ cu Bucureștiul, care este totuși cel mai mare șantier de construcții al țării, raportul în capitală este de o locuință nouă la 77 de locuințe vechi.

După 1990 au fost construite, în toată țara, circa un milion de locuințe noi, pe lângă cele 8 milioane existente pe piață. Iar în Cluj, în aceeași perioadă, s-au construit aproximativ 25.000 locuințe noi. Cu puține excepții, prețul unui apartament nou este sensibil mai mare. Și asta nu atât datorită prețului pe metru pătrat, cât suprafețelor mai generoase în cazul apartamentelor noi. Ce alte avantaje ai însă atunci când alegi un apartament nou vs un apartament vechi? Mai multe detalii AICI!

Comenteaza