Numărul de locuinţe construite în Cluj-Napoca, triplat în 2014

Numărul de locuinţe construite în Cluj-Napoca, triplat în 2014
Piaţa rezidenţială din Cluj-Napoca dă semne puternice de revenire din criză prin prisma numărului tot mai mare de şantiere care au pornit în acest an. În 2014 vor fi finalizate aproximativ 800 de locuinţe noi, de aproape trei ori mai multe comparativ cu anul precedent, când au fost livrate circa 300 de unităţi rezidenţiale.

Potrivit unei analize Coldwell Banker Affiliates of Romania, numărut de locuinţe noi finalizate în 2014 este de aproape trei ori mai mare decât cel din 2013.

Cea mai mare parte a acestor locuinţe se află în zona Bună Ziua, cu un preț mediu de vânzare de 950 de euro pe metru pătrat util, urmată de zona semicentrală, precum cartierul Gheorgheni, unde prețurile medii pleacă de la 1.150 de euro pe metru pătrat util. Cartierele Mărăști și Iris se află de asemenea într-un proces de revitalizare, prețurile locuințelor noi situându-se la aproximativ 1.000 de euro pe metru pătrat util, respectiv 800 de euro pe metru pătrat util.

Şi comuna Florești a înregistrat o creştere semnificativă, şi unde în acest an vor fi finalizate aproximativ 500 de unități amplasate în ansambluri rezidențiale, un număr mai mare decât dublu a unităţilor construite anul trecut. La stadiul semi-finisat, apartamentele noi din Florești se vând cu aproximativ 450 de euro pe metru pătrat util, cele mai bine cotate zone din comună fiind Muzeul Apei și Tauțiului.

Cel mai mare proiect rezidenţial de lux, o investiţie de 10 milioane de euro

I&C Transilvania Construcţii a investit aproximativ 10 milioane euro în dezvoltarea unui proiect rezidenţial de lux în Cluj - Napoca, amplasat în cartierul Gheorgheni în imediata vecinatate a centrului comercial Iulius Mall şi format din 91 apartamente cu două, trei şi patru camere.

„Am încheiat deja precontracte pentru 25% din proiect. 2014 este un an bun pentru piața rezidentială, atât la nivel național cât și la nivel local. După cinci ani de regres și apoi stagnare, piața imobiliară clujeană a înregistrat un plus semnificativ, cu o cerere în creștere, mai multe tranzacții încheiate și un număr aproape triplu de unități noi finalizate comparativ cu 2013", a declarat Ana Maria Burcă, managing partner Coldwell Banker Transilvania, agentul exclusiv al proiectului.

Riviera Luxury Residence este în curs de certificare BREEAM, un sistem internațional care atestă clădirile verzi din punct de vedere energetic și care promovează utilizarea eficientă a resurselor. Imobilul a fost proiectat astfel încât costul total cu energia termică să nu depășească 250 de euro pe an pentru un apartament cu trei camere de aproximativ 80 de metri pătrați. În plus certificarea va mai aduce și o reducere cu 50% - 75% a impozitului pe locuință.

Comenteaza