Numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut în Cluj cu 10% într-un an

Numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut în Cluj cu 10% într-un an
Numărul operaţiunilor cadastrale cerute de clujeni în primele 11 luni ale acestui an au crescut cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Cluj. Şi numărul de tranzacţii imobiliare a crescut în ultimul an, cu zece procente.

Tot cu opt procente a crescut şi numărul de cereri înregistrate zilnic electronic de către OCPI, chiar dacă, faţă de anul 2008, numărul este mai mic cu şase procente.

De menţionat, în luna noiembrie OCPI a înregistrat o creştere cu 35% a operaţiunilor de primă înscriere a terenurilor, faţa de aceeaşi lună a anului trecut, în schimb numărul de înscrieri a construcţiilor a scăzut uşor, cu un procente, în vreme ce înscrierea tranzacţiilor imobiliare în cartea funciară a scăzut cu 4%. Cea mai mare scădere se înregistrează la înscrierea ipotecilor în Cartea Funciară, este vorba de o scădere cu 29%, conform raportului OCPI, dar şi la numărul de lucrări cadastrale (-39%), şi la numărul de titluri de proprietate emise (-44%).

În ce priveşte numărul de dosare depuse în vederea exproprierii pentru obiective de interes naţional, numărul a crescut cu 136%, în ultimul an, relevă OCPI.



Comenteaza