O companie din Cluj, inclusă în topul Financial Times 1000. Pe ce loc se situează în clasament

O companie din Cluj, inclusă în topul Financial Times 1000. Pe ce loc se situează în clasament
| Foto: RebelDot

O firmă de IT din Cluj a fost inclusă în clasamentul celei mai prestigioase publicație financiară din lume. Topul cuprinde companiile care au avut cea mai bună creștere organică la nivel european. 

Patru companii românești au fost incluse în clasamentul Financial Times 1000 pe 2022 (întocmit în 2023), topul primelor 1000 de companii din Europa care au creștere organică, printre care și o firmă de IT din Cluj, potrivit publicației.

IT-ul „rebel” din Cluj, în topul Financial Times 1000

Acest index prezintă companiile care au cunoscut cea mai bună creștere organică la nivel european. RebelD.ot, o companie de servicii software din Cluj a fost și ea inclusă în clasamentul celei mai prestigioase publicație financiară din lume. Rebel Dot Cluj s-a situat onorabil în acest clasament și ocupă poziția 210 din 1000.

RebelDot este companie românească de dezvoltare de software din Cluj-Napoca. În cei aproximativ 4 ani de la momentul lansării, RebelDot a ajuns la o echipă de peste 180 de ingineri, designeri și manageri de produs care lucrează într-un mod hibrid, din mai multe colțuri ale țării, dar și din străinătate, RebelDot având filiale atât în Cluj-Napoca și Oradea, cât și în Copenhaga.

Recent, compania a anunța că este în căutarea a 100 de angajați pentru birourile din Cluj-Napoca, Oradea și Copenhaga. Firma a lansat Rebel Ventures, un mecanism de investiții pentru susținerea industriei tech autohtone prin investiții în start-up-uri care vin cu soluții la problemele de zi cu zi în zone, precum healthcare, green energy, fintech și blockchain.

Potrivit clasamentului Financial Times, firma de la Cluj a raportat venituri de 4,945,106 milioane de dolari în anul 2021.

Celelalte companii din România incluse în acest top sunt: Wave Studio, Mevas Auto și Tremend.

Financial Times, cea mai prestigioasă publicație financiară din lume împreună cu statistica unui furnizor de top de studii de piață, alcătuiesc anual FT 1000. Acesta reprezintă un index al primelor 1000 de companii din Europa raportat la cea mai rapidă creștere organică.

Topul din 2023 este în continuare dominat de nume din sectorul IT & Software, iar în clasamentul general au rămas 356 de companii pentru al doilea an la rând, în timp ce 125 de companii sunt prezente a treia oară consecutiv.

Creșterea anuală compusă a veniturilor (CAGR) reprezintă cel mai important criteriu din metodologia de indexare în FT 1000. Pentru clasamentul actual și a 7-a ediție, valoarea CAGR minimă necesară pentru eligibilitate a fost de 36.2%, ușor sub valoarea de referința a topului din 2022, de 36.5%.

Acest top reflectă mediul de afaceri european după impactul pandemiei de Coronavirus. Clasamentul arată faptul că multe companii au prosperat în ciuda crizei sanitare sau în cele mai multe cazuri, datorită ei, mai precizează sursa citată.

Comenteaza