"Abonamentul" cu zboruri nelimitate al Wizz Air a înfuriat activiştii de mediu

"Abonamentul" cu zboruri nelimitate al Wizz Air a înfuriat activiştii de mediu
sursa - https://www.wall-street.ro

Schema „Atât cât poți zbura” anunțată de compania low-cost Wizz Air săptămâna trecută, cu scopul de a face biletele de avion mai accesibile pasagerilor europeni care călătoresc frecvent, a stârnit furia activiștilor de mediu. 

Activiştii de mediu susțin că, dimpotrivă, prețurile la cursele aeriene ar trebui să fie mai scumpe și cei care zboară des ar trebui penalizați, relatează Politico

După ce compania aeriană ungară Wizz Air a anunțat miercurea trecută că clienții săi din Europa vor putea efectua zboruri nelimitate pentru 599 de euro (550 de dolari) pe an, în cadrul unui nou serviciu de abonament de călătorie, Jo Dardenne, director de aviație la ONG-ul ecologic Transport & Environment spune că în acest demers nu se regăsesc eforturile de neutralitate climatică. 

„Cum pot să fie luate în serios angajamentele companiilor aeriene față de neutralitatea climatică când ele continuă să promoveze creșterea nesustenabilă a traficului aerian prin oferirea de scheme ieftine dubioase pentru zboruri cu aeronave care poluează?”, a întrebat retoric Dardenne în comentarii făcute pentru Politico.

Alethea Warrington, militant principal la organizația de caritate pentru climă Possible, care strânge fonduri caritabile pentru a ameliora problemele cauzate de schimbările climatice, a numit noua schemă Wizz Air un act „cu totul grotesc și profund stupid”.

Alte companii aeriene precum Ryanair umplu locurile cu vânzări flash, în timp ce transportatorii vechi folosesc și programe de loialitate pentru a menține oamenii să zboare. „Este îngrijorător faptul că niciun guvern nu a luat măsuri pentru a interzice programele de recompense pentru călătorii frecvenţi”, a adăugat Warrington.

Pe de altă parte, Wizz Air consideră că zborul cu avioane pline este benefic pentru mediu prin reducerea amprentei de carbon a fiecărui pasager în parte, mai transmite Politico. 

Comenteaza