O echipă de politehniști de la Cluj, în finala competiției Energy Challenge

O echipă de politehniști de la Cluj, în finala competiției Energy Challenge

Echipa DC District, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a propus un nou model de staţie de încărcare a vehiculelor electrice, bazată pe energie solară integrată printr-o microreţea de curent continuu.

Studenții clujeni s-au clasat pe locul doi în competiție, prima poziție fiind ocupată de echipa Team Atlas, cu un sistem ultramodern de control al irigaţiilor pentru sere şi grădini. Acesta folosește senzori conectaţi la un microcomputer ce permite vizualizarea şi controlul grădinii în timp real. Locul trei l-a ocupat echipa 3D Creativity (Târgu-Mureş), cu un prototip de imprimantă 3D pentru piese din mai multe sectoare industriale.

E.ON România a organizat competiţia de proiecte din domeniul energiei aflată în acest an sub semnul unor teme de mare actualitate: eficienţă energetică & optimizare reţea, energie verde, digital & smart şi produse/ servicii clienţi. 

Tinerilor care urmează studii universitare li se oferă ocazia de a revoluţiona lumea energiei prin perfecţionarea unor soluţii existente deja sau de a identifica noi surse de energie care să schimbe complet configuraţia energetică actuală.

Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local la Cluj-Napoca, iar în 2016 s-a extins la Iaşi, antrenând până acum 100 de studenţi. Concursul se adresează studenților la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Grupul german are la nivel local două companii: Delgaz Grid şi E.ON Energie România, cu 3,1 milioane de clienţi. Delgaz Grid acționează în nordul țării, cu o reţea de gaze naturale naturale de 22.000 km și una de energie electrică de 81.000 km, care deservesc 5.500 de localităţi.

De la intrarea pe piaţa din România, grupul E.ON a investit 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor, iar valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2 miliarde de euro.

Comenteaza