O galerie de artă din Cluj va dona Crucii Roșii 5% din venituri

O galerie de artă din Cluj va dona Crucii Roșii 5% din venituri

Galeria Quadro Cluj va organiza online, în perioada 3-5 aprilie, o licitație de primăvară dedicată publicului iubitor de artă și investiții.

Galeria se va alătura eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, donând 5% din veniturile realizate în licitația actuală pentru achiziționarea echipamentelor medicale necesare către Crucea Roșie în fiecare județ (inclusiv din străinătate) unde s-au adjudecat loturi, prin redistribuire proporțională.

Licitația va prezenta o selecție importantă de artă modernă din România și reunește 150 de lucrări, aparținând a 100 de artiști, cu prețuri de pornire între 50 și 15.000 de euro și conține un material diversificat, de la piese cu valoare muzeală până la o plajă largă de lucrări rare, dar cu prețuri accesibile.

Sunt aduse în fața colecționarilor câteva vârfuri ale școlii clujene de artă: Aurel Ciupe, Corneliu Brudașcu, Miklossy Gabor, Teodor Harșia, Nagy Imre, Balazs Peter, Rusz Livia, Toth Laszlo, Balasko Nandor, Mohy Sandor, Romul Ladea, Szervatiusz Jeno.

Vârful licitației este reprezentat de lucrarea “Peisaj băimărean” de Ivanyi Grunwald Brla. Lucrarea a aparținut celebrului Salon Konyves Kalman din Budapesta și a figurat în expoziția jubiliară a coloniei de la Baia Mare, în 1912.

„În momente care încearcă întreaga societate, cum este și cel prezent, este testată durabilitatea artei. În astfel de momente valoarea intrinsecă și cea investițională a artei se pot corela mai bine, și interesul și responsabilitatea noastră ca organizatori de licitații este să oferim credibilitate valorilor promovate.

Prin prezenta selecție dorim să servim atât iubitorii de artă, cât și cei de investiții care caută securizarea veniturilor prin achiziții care contribuie la creșterea calității vieții”, a menționat Sebestyen Szekely, directorul Galeriei Quadro.  

Comenteaza