O porție de hamsii pe litoralul românesc, produs de lux
- Scris de Ziua de Cluj
- 19 Apr 2024, 10:10
- Economie
- Ascultă știrea
Dacă pe vrermuri hamsiile erau mâncarea săracului pe litoralul românesc şi te săturai binişor cu o porţie frumuşică plătind o sumă pentru toate buzunarele, anul acesta hamsiile şi le vor permite doar cei cu bani mai mulţi în buzunar.
Dacă aveți de gând să mergeți într-o minivacanță la mare, trebuie să vă pregătiți sufletește să scoateți din portofel sume frumușele de bani din portofel. Numai o porție de hamsii a ajuns să coste cât o shaorma, scrie kanald.ro.
O minivacanță pe litoralul românesc poate costa o mică avere. Poți să scoți peste 500 de lei, pentru 2 – 3 zile, doar pentru mâncare. Nu mulți își vor permite să mănânce o porție de hamsii minusculă, înainte de începerea sezonului estival.
Una dintre delicatesele de la malul mării sunt hamsiile. Dacă înainte puteai să cumperi o porție de hamsii cu mujdei, pe plajă, cu maximum 10 lei, acum poți să-ți faci pofta doar dacă te lasă sufletul să plătești până la 50 de lei.
Spre exemplu, la restaurantul Reyna din portul Constanța, o porție de hamsie de doar 250 grame costă în jurul a 45 de lei, mai transmite sursa citată. Dacă lângă hamsii mai vrem o bere sau un suc, situaţia se complică şi mai mult din punct de vedere financiar.