OKTOBERFEST DE CLUJ | Ce poți face sâmbătă, 5 octombrie, la Herbstfest, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane

OKTOBERFEST DE CLUJ | Ce poți face sâmbătă, 5 octombrie, la Herbstfest, Festivalul de Toamnă al Economiei Germane
| Foto: facebook/Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - Herbstfest

De vineri până duminică, Piața Unirii din Cluj-Napoca este transformată în centrul distracției în cel mai pur stil bavarez, la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - Herbstfest 2024. Sâmbătă, clujenii sunt așteptați la zeci de activități care mai de care mai distractive și relaxante.

HerbstFest - Festivalul de Toamnă al Economiei Germane este organizat de DWNT - Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord și celebrează legătura între cultura germană și economie în Cluj-Napoca, pe partea germanofilă. Herbstfest este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Piața Unirii din Cluj-Napoca este epicentrul distracției bavareze, de vineri până duminică. Acolo au loc zeci de activități pentru toate vârstele, atât pentru persoane direct interesate de fenomenul germanofil, cât și pentru publicul larg. În piață sunt amenajate 3 corturi, în stil nemțesc, fiecare cu specificul lui, dar activități au loc și pe platoul din Piața Unirii.

Program cort de distracție bavareză, sâmbătă, 5 octombrie

Cortul de distracție bavareză - este locul unde publicul larg poate participa la spectacole și concerte, are ocazia să deguste din mâncarea cu specific german și poate bea bere 100% nemțească.

13:00 - 14:00 - Trupa de Dansuri Săsești Sebeș - moment muzical
18:00 - 23:00 - Die Burzenland Party Band - moment muzical

Program cort tehnologie expozițională, sâmbătă, 5 octombrie

Cortul de tehnologie expozițională - este locul unde tehnologia se îmbină cu joaca, în activități atât pentru copii, cât și pentru adulți. Adulții își pot lăsa gândurile legate de cât de verde este viitorul nostru pe un panou solar, pot savura un fresh de portocale făcut prin pedalarea unei biciclete care produce electricitate sau pot savura o cafea la coffee cornerul gratuit. Între timp, copiii pot participa la ateliere de robotică sau se pot bucura de un spectacol de teatru de păpuși cu marionete manipulate de roboței.

10:00 - 16:00 - Coffee corner gratuit by Kuiba / Miele
10:00 - 20:00 - Cât de verde e viitorul tău? by Parapet
10:00 - 20:00 - Prospețime, energie și distracție la HerbstFest by Penny și Parapet
10:00 - 20:00 - Spectacol de păpuși robotizat by Kuka
11:00 - 17:00 - Atelierele SmartRobotX

Program cort E.ON Cinema, sâmbătă, 5 octombrie

Cortul E.ON Cinema - publicul larg este invitat să se relaxeze în E.ON Cinema, cortul nostru de cinema powered by E.ON România, unde va descoperi filme fascinante oferite de Centrul Cultural German din Cluj-Napoca. Filmele vor fi în limba germană, cu subtitrare în engleză, pentru a fi accesibile cât mai multor persoane. Sunt 50 de locuri disponibile la fiecare proiecției, iar accesul este gratuit.

10:00 - 18:00 - Proiecție film

Program platou Piața Unirii, sâmbătă, 5 octombrie

Piața Unirii - platou - atmosfera va fi animată și pe platoul din Piața Unirii, unde vor avea loc atât activități distractive pentru copii, cât și activități pentru adulți. Copiii se vor putea bucura de ateliere și jocuri, face painting și vestitul dans german al panglicilor. Adulții se vor putea juca și ei, cu jucării mai serioase, cum ar fi să testeze biciclete electrice, mașini electrice sau să facă ture cu beer bike, o bicicletă de 14 persoane care, pe lângă faptul că te plimbă prin oraș, îți dă și posibilitatea să bei bere cât poți duce în cele 45 de minute ale călătoriei.

10:00 - 20:00 - Ateliere și activități pentru copii by Happy Colors.
10:00 - 20:00 - Face painting pentru copii by PENNY.
10:00 - 20:00 - Cum arată viitorul tău? by MHP – A Porsche Company
10:00 - 16:00 - Test Drive de Mașini Electrice by RMB Inter Auto
10:00 - 19:00 - Tur cu biciclete electrice germane by Bella Bike.
11:00 - 22:00 - Tur cu beer bike
12:30 - 13:30 - Spectacol Bandertanz
Ad-hoc - cursuri de inițiere în limba germană pentru adulți și copii

Despre HERBSTFEST

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - HERBSTFEST ajunge, în 2024, la cea de-a 7-a ediție. Evenimentul a fost organizat între anii 2012 și 2017, iar acum revine, cu scopul de a celebra legătura dintre cultura germană și economie, în Cluj-Napoca. După o pauză de câțiva ani, revenim cu scopul de a continua tradițiile de succes și de a întări relațiile dintre regiunea Nord-Transilvania și Germania.

Despre DWNT

Clubul de Afaceri al Transilvaniei de Nord de limbă germană, înființat în 2011 și cu sediul la Cluj-Napoca, este un forum pentru companii din Germania, Austria, Elveția și România, în care oamenii de afaceri de limbă germană fac schimb de idei la întâlniri, evenimente și seminarii sau când organizarea de activităţi de agrement în comun poate. Pe lângă economie, alte domenii precum cultura, diplomația și educația sunt, de asemenea, de interes pentru DWNT.

PARTENERI

Platinum partenerPENNY

Gold partenerNTT Data RomaniaE.ONMHP - a Porsche CompanyNeotronikBOSCH

Silver partenerRMB Inter AutoParapet

Bronze partenerEckerleCadran TechnologiesTPAWörwag PharmaMieleKuibaBCRSiegel, BKS Ingenieure, Heco SchraubenKUKANox ApartHotel

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Comenteaza