Şova: penalităţile pentru rezilierea contractului la Autostrada Transilvania, o "surpriză plăcută"

Şova: penalităţile pentru rezilierea contractului la Autostrada Transilvania, o
Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, spune că penalizările pe care Statul Român trebuie să le achite constructorului Autostrăzii Transilvania, Bechtel, sunt "o surpriză plăcută", fără să nominalizeze suma.

Şova a spus la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV că rezilierea contractului cu Bechtel este "o chestiune de zile".

Principalele declaraţii pe temă ale lui Şova:

Despre Bechtel: « Este o chestiune de zile până se încheie contractul. Veţi avea o surpriză plăcută »

"Am şi protestat vehement la CNADNR. Le-am spus că m-au pus într-o postură ingrată, să nu pot să dau anunţul (de încetare a contractului pe 30 aprilie, aşa cum promisese anterior Şova n.n.)."

"Nici ei (CNADNR n.n.) nu au fost de vină, însă. În contractul cu Bechtel există un consultant, un inginer tehnic, care trebuia să prezinte comisiei de negociere cu ei un raport foarte clar cu ce datorii mai sunt faţă de ei pentru că cei 50 de milioane pe care ni i-a lăsat <<cadou>> doamna Boagiu reprezentau plăţi până la decembrie 2011. Acest consultant a depus raportul pe 21 aprilie".

"Acum este o chestiune de zile.(Până când se închide contractul cu Bechtel)"

Întrebat câţi bani va trebui să dea statul companiei Bechtel drept penalităţi, Şova a spus că nu s-au încheiat negocierile, dar că "va fi o surpriză plăcută"

În opinia lui Şova, Autostrada Transilvania va trebui construită în acelaşi sistem ca şi Comarnic-Braşov sau Craiova-Piteşti, pentru că de la bugetul de stat nu va putea primi bani pentru construirea a 400 de km de autostradă.

"În momentul în care se va încheia contractul cu Bechtel voi angrena autorităţile locale pe unde trece autostrada - Cluj, Sălaj, Bihor - să găsim formule financiare să o facem profitabilă"

Pe de altă parte, Şova a precizat că a găsit o finanţare de 800 de milioane de euro, fonduri europene, pentru a construi tronsonul de la Sebeş la Turda care să facă legătură între Autostrada Transilvania şi Coridorul IV, informează gândul.info.

Comenteaza