Foto Palatul cu elemente renascentiste de pe cea mai veche stradă a Clujului. Se vinde cu 7.5 milioane euro

Imobilul este amplasat pe cea mai veche stradă din orașul Cluj-Napoca: bulevardul Regele Ferdinand, fostă Strada Podului, mai apoi intitulat Gheorghe Doja- servește ca stradă comercială, deși adăpostește edificii din secolele XVIII – XIX.

Clădirea amplasată pe un teren de 677 mp, cu 400 mp amprentă la sol și 1450 mp suprafața utilă, este invecinată cu edificii din epoca romană și medievală, acestea fiind clasificate ca monumente istorice de importanță națională și listate ca atare de Ministerul Culturii din România: Piața Muzeului, de care o desparte un zid comun, se arată in anuntul de vanzare.

Proprietatea are 48 de incăperi si 16 băi, este un monument istoric definită în lista monumentelor istorice ca fiind ``casa cu elemente renascentistice din secolul XVI – XVIII``. Este de apreciat construirea casei în jurul anilor 1500, date fiind arcadele romane existente și azi în subsol. Aceasta are o destinație mixtă, având posibilitatea și de locuire, oferind un apartament de 300m amplasat la ultimul nivel, dar și birouri, aceasta desfășurând activitate notarială la parterul și etajele sale, fiind ocupate de Societatea Notarială Gorun & Asociații, societate înființată în anul 2007, fiind cea mai mare societate notarială ca număr de notari asociați din România.

Comenteaza