Pensiile sub 3.000 de lei nu se mai impozitează începând cu data de 1 octombrie

Pensiile sub 3.000 de lei nu se mai impozitează începând cu data de 1 octombrie
| Foto: sursa - Shutterstock

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat luni seară că, după o analiză pe care a avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, pensiile sub 3.000 de lei nu se mai impozitează.

“În această seară am o veste bună pentru pensionari! După o analiză făcută împreună cu premierul Marcel Ciolacu, am decis că, începând cu 1 octombrie, de Ziua Persoanelor Vârstnice, nicio pensie sub 3.000 de lei din sistemul public nu va mai fi impozitată!”, a declarat în această seară ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, citează stirileprotv.ro

Astfel, de la 1 octombrie 2024 va crește pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei, cât este acum, la 3.000 de lei. Impozitul va reprezenta 10% din diferenţa ce depăşeşte 3.000 de lei.

După ce Mii de pensii au fost recalculate greșit, premierul Marcel Ciolacu a transmis că „nicio pensie nu scade”.  El a mai explicat, referitor la pensionarii care ar pirde ajutorul social, că întreaga analiză va fi făcută de către ministrul Finanțelor, „astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban, nici prin impozitare, nici prin renunțarea la vouchere”.

Comenteaza