Pensionarii încep să primească deciziile de recalculare. Câți vor primi bani mai mulți

Pensionarii încep să primească deciziile de recalculare. Câți vor primi bani mai mulți

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de Poșta Română din 16 august.

Poşta Română a anunţat că vineri, 16 august începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară.

Conform unui comunicat al companiei Poşta Română, poştaşii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor. Operaţiunea se desfăşoară în perioada 16-30 august.

Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie, a anunţat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Ea a mai afirmat că „cei mai mulţi pensionari vor câştiga, nimeni nu pierde”.

„Am finalizat recalcularea! Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie! Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a făcut lucrurile la timp. Cei mai mulţi pensionari vor câştiga, nimeni nu pierde. Începând cu această săptămână, noile decizii vor ajunge la pensionari, iar din septembrie peste 80% dintre pensionari vor primi pensii majorate.”, a transmis Simona Bucura Oprescu, într-o postare pe Facebook.

Ca urmare, pensia medie va creşte de la 2.250 de lei, în iulie 2024, la 2.761 de lei, în septembrie 2024. Totuşi, 803.433 de pensii, adică 17,44% din total, nu vor fi majorate după recalculare.

Comenteaza