Peste 70 de milioane de euro au rămas în Cluj-Napoca după UNTOLD. Cheltuiți pe cazare, mâncare, distracție și transport

Peste 70 de milioane de euro au rămas în Cluj-Napoca după UNTOLD. Cheltuiți pe cazare, mâncare, distracție și transport
| Foto: https://www.facebook.com/UNTOLDFestival/

Cei 430.000 de festivalieri care au participat la UNTOLD din Cluj-Napoca au cheltuit zeci de mii de euro în orașul de pe Someș. 

A noua ediție a festivalului UNTOLD a adus venituri importante pentru economia din Ardeal. Organizatorii estimează că spectatorii au cheltuit peste 70 de milioane de euro pe cazare, mâncare, distracție și transport, transmite stirileprotv.ro

În cele patru zile de festival, 8-11 august, peste 427.000 de participanți din întreaga lume au trăit magia UNTOLD în Cluj-Napoca. Fiecare dintre cele patru zile ale festivalului UNTOLD a fost extraordinară pentru fanii veniți din toată lumea pentru a celebra dragostea pentru muzică, libertatea, toleranța și prietenia. Aceștia s-au bucurat de fiecare artist ajuns pe mainstage. 

Banii cheltuiţi de cei care au venit la festivalul UNTOLD pentru cazare, transport, mâncare, plimbări şi cumpărături în oraş se vor regăsi în impozitele şi taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente, case şi pensiuni care au închiriat proprietăţile. 

„Cifrele rulate în acest an sunt mai mari decât anul trecut. O medie probabil ar fi între 400 și 800 de euro. Depinde de bugetul fiecăruia, pe care l-a avut alocat. Pe patru zile. În general, cei care vin din străinătate vin la Cluj și România ca într-o vacanță, sunt mai dispuși să cheltuie mai mult.”, a transmis Edy Chereji, cofondator UNTOLD. 

Nu doar unitățile de cazare, dar și restaurantele, cafenelele , dar și companiile de transport au avut încasări semnificative în aceste zile. Cererea pentru transportul alternativ a fost cu 50 la sută mai mare ca în restul anului, a mai informat sursa citată.  

Și la ediția de anul trecut, 2023, infuzia de capital în comunitatea locală clujeană a fost în jur de peste 70 milioane euro. 

Comenteaza